מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גדילה מואצת של היקף הראשאמא10/08/2009
שלום רב,
כתבתי כאן לפני כחודש על שלושת ילדי ועל החשש לאוטיזם.
אני רוצה לשאול כעת על התינוק בן השלושה חודשים וחצי. הייתי איתו היום בטיפת חלב ושם נאמר לי שישנה קפיצה משמעותית בהיקף הראש. יחד עם זה הוא עשה גם קפיצה בגובה ובמשקל. אני רוצה לציין שלבן הגדול שלי שהוא בן שלוש וחצי היום יש גם היקף ראש גדול.
להלן המדידות:
הוא נולד 36.5 לפני חודש היה היקף הראש 40.2 ועכשיו 43.5
במשקל לפני חודש הוא היה 6700 ועכשיו 7100
ובגובה לפני חודש היה 60 והיום 64
האחות שלחה אותי לרופא הילדים ואמרה שרצוי לעשות אולטרסאונד של המח.
חשוב לי להוסיף שלדברי האחות ההתפתחות שלו כעת תקינה לגמרי (הוא התחיל לעקוב רק בשלושה חודשים אבל כיום שלושה וחצי חודשים עוקב מצוין, מחייך, צוחק, מושיט ידיים למשחקים לפה וכו'.)
אני דואגת מאוד, הוא התקווה שלי לילד בלי בעיות אחרי 2 אחיו..
על מה קפיצה כזאת יכולה להצביע? האם זה יכול להיות תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בהיקפי ראש
ד''ר מיקי הר-גיל10/08/2009אמא יקרה שלום,
ישנם סיבות מרובות לעליה בהיקפי ראש , ברוב המקרים במדובר בהיקף ראש גדול משפחתי, וחשוב לדעת גם את היקיפי ראש ההורים ושאר האחים. על פי המספרים שרשמת היקף ראש בלידה היה באחוזון 75 והיום נמצע באיזור אחוזן 90, את מתארת התפתחות סהכ תקינה וזה חשוב מאוד , היתי פונה לרופא הילדים ומתיעץ עימו. במידת הצורך ניתן לעשות סונר מוח בדיקה שאינה כרוכה בקרינה או כאב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)