מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה לגן חדששגית05/09/2009
ד"ר יוכי שלום רב :
בני בן שנה ואחד עשרה חודשים , ב01/09/2009 נכנס לגן בפעם הראשונה בחייו {לפני כן טופל ע"י הסבתא }כאשר אני עוזבת אותו לאחר שאני מסבירה לו שאמא הולכת ואני משאירה אותו בגן עם הגננת ושאני אחזור לקחת אותו ,הוא מתחיל לבכות עד שאני מגיעה לאסוף אותו ,כמובן שבוכה ומפסיק לסירוגין {אנחנו דיברנו איתו על הגן שבועיים לפני שהתחיל הגן ע"מ שיהיה מודע לנושא }.
ברצוני לציין שביום הראשון נשארתי עימו עד 11:00 וביום השני נשארתי קצת ועזבתי לשעה וקצת .
אני יודעת שבד"כ עדיף ביום הראשון להשאיר אותו קצת לבד ע"מ שיתרגל לעובדה שהוא בגן ושיתרגל לגננת אך ממש ממש קשה לי לעשות את זה בידיעה שאני עוזבת אותו בוכה ,אני נקרעת מבפנים .
יש לי שתי שאלות :
1.האם יש דרך להקל על הכאב שהילד חש כשני משאירה אותו בגן שהוא עדיין לא מכיר ?
2.האם עדיף שהילד ישאר עוד שנה עם הסבתא עד גיל שלוש או שהדבר הנכון הוא להמשיך עם הגן ?
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
06/09/2009שגית שלום,
את בחברה טובה, עם עוד הרבה-הרבה אמהות וילדים. כל שנה בזמן זה, אותן שאלות, וכל שנה, לאחר חודש, כמעט כל הילדים כבר רגועים....
לשאלותייך :
אין לי ספק שהגן עדיף על סבתא, בלי לפגוע בכבודה ובחשיבותה ! הילד נתרם מחברת הילדים האחרים, מסדר-היום בגן, מהמשחקים והפעילויות.
חכי בסבלנות, תני לילד להסתגל וגם לעצמך. פעמים רבות הדאגה והסבל הן של האמהות יותר מאשר של הילדים. זה חולף, ואני בטוחה שהילד יהיה מאושר.
כל טוב, שנה טובה ובריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)