פתאום הוא מתלבט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתאום הוא מתלבט
    כוכבה
    07/09/2009

הילד בן 4, בדר"כ יודע להעסיק את עצמו בעל דמיון מפותח. בשבועיים האחרונים החל להציג דילמות או בעיות כגון: אני לא יודע במה לשחק, אני לא יודע איזה צעצוע לבחור...
    מה אני אעשה אצל אבא (אנחנו גרושים)?
    מהיכן מגיעים הלבטים הללו? זה דבר שלא היה מעולם..האם זה אופייני לגיל? על מה זה מצביע?

רוצה לציין שהשינוי החל בסוף החופש הגדול, לפני כניסתו לגן החדש
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פתאום הוא מתלבט

הוספת תגובה

• התלבטויות של ילד

07/09/2009

כוכבה שלום,

ההתפתחות היא תהליך של שינויים רציפים, הן מבחינה שכלית ומחשבתית, הן מבחינה רגשית, שפתית, חברתית.
    כל שינוי מביא את הילד לשלב בו הוא רואה את העולם במשקפיים חדשים. כך צצות שאלות שלא עלו קודם.
    ככל שהילד שואל יותר שאלות, פירושו שהוא מסוגל לראות היבטים שלא ראה קודם, והוא מתמודד עם דילמות בחיפוש אחר תהליך קבלת החלטות, בדומה לחשיבה הבוגרת.

טוב לעזור לו, בניתוח הדילמה (למשל : איזה סוגים של צעצועים יש ? מה מיוחד לכל סוג ? מה אתה אוהב במיוחד בכל סוג ?, וכד'). כך אנו מפתחים את החשיבה האנליטית שלו, ומלמדים אותו לקבל החלטה על בסיס שיקול דעת מושכל.

תהני. זה שלב מרתק !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו