מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה חשוב יותר להתפתחות הרגשית התינוקנטלי14/09/2009
הילד שלי בן שנה וחצי, נמצא שנה נוספת במשפחתון (בבית של מטפלת שמטפלת ב 5 ילדים) במשפחתון יש רק עוד ילד אחד בדיוק בגילו והשאר קטנים ממנו בשלושה חודשים עד חצי שנה. בתחילה רציתי להשאיר אותו שם כי היה לי חשוב שיקבל יחס חם ואוהב (היא ממש אוהבת אותו וגם הוא אותה) חשבתי להעביר אותו למעון בגיל שנתים וחצי-שלוש כשהוא כבר עצמאי ויכול יותר לדאוג לעצמו, עכשיו אני קצת מתלבטת אם עשיתי נכון שהשארתי אותו במשפחתון. השאלה שלי האם היא מה יותר חשוב לילד בגיל שנה וחצי מקום גדול עם משחקים וילדים בגילו או מטפלת שנמצאת שם תמיד בשבילו ונותנת לו תשומת לב ואהבה באופן קבוע. מעבר לזה שבבית אנחנו תמיד מדברים איתו, משחקים יתו וקוראים לו סיפורים הוא מתפתח ממש יפה הוא אומר הרבה מילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות רגשית ושכלית של תינוק
15/09/2009נטלי שלום,
שאלתך קשה, כי אין לנו דרך "לשקול" את חשיבות היחס החם לילד, לעומת חשיבות הגרייה השכלית, בתהליך ההתפתחות הכללי. שניהם חשובים : ילד זקוק לחום ואהבה, ובצד זה - גם חשוב שיקבל גרויים נכונים שיפתחו אותו מבחינה שפתית ושכלית.
ההחלטה אינה פשוטה, אבל היא כוללת מבחינתך : כמה קרוב המשפחתון אליכם, כמה נוח לך, מה התשלום וכד'.
אם את מרגישה נוח עם המטפלת הזו, ולילד טוב, הייתי אומרת שיישאר שם.
שתהייה לכם שנה טובה, ובעיקר - בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)