שאלה לד"ר בן נון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר בן נון
    דוד
    24/09/2009

בני בכורי בן 13.5 , ילד יפה תואר ונעים הליכות , מעט מסורבל בכל הנוגע לספורט , מגיל צעיר משתתף באופן קבוע בכל חוגי הספורט - גודו, קרטה, גלגיליות, כדור רגל . כעת מזה 3 שנים בכדור סל. בכל השנים לא היה אף פעם מצטיין וכעת בכדורסל כמעט ואינו משותף במשחקים לאחר כל אימון חוזר עצבני ומתוסכל צועק בוכה "אני אפס בשום דבר אני לא טוב, בא לי למות" טורק דלתות מכה על הקירות ואין בידי לעשות דבר . אני מרגיש תסכול וכאב נוראי.
    מה לדעתך עלי לעשות אך להתנהג מה להגיד לילד שרוצה השגים בדברים שלעום לא יוכל להיות בשורה הראשונה בהם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר בן נון

הוספת תגובה

• משבר התבגרות

24/09/2009

דוד שלום,
    בנך נמצא בגיל ההתבגרות, ולכן אתה עד לשינוי הדרמטי : הכל מתחדד, העולם נתפס בשחור/לבן, יש חיפוש אחר שלמות, בעיקר שלמות של הגוף וההישגים הגופניים, התגובות הן בעוצמה קיצונית.
    הדרך היא לדבר, לנסות להרגיע, להציע חלופות, להסיח את דעתו. בעיקר - לתת לו תחושה של הבנה, של הזדהות, של האמפתיה שלך, אבל אסור שאתה תתיאש. אסור שירגיש שהוא מאכזב אותך. להיפך, חשוב לבטא את האמון שלכם ביכולתו, בהצלחה שלו.
    תהייו איתו.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו