ממתינה להתפתחות הילד ובנתיים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתינה להתפתחות הילד ובנתיים...
    דנה
    29/09/2009

קצת לחוצה, בני בן השנה וחצי אומר 7 מילים עדיין לא הולך, אך עומד והולך בין רהיטים ולעיתים גם עומד לבד.
    הפחד שלי הוא הליקוי התקשורתי.
    ישנם כמה גורמים שמטרידים אותנו כהורים ויש כמה דברים שמעודדים אותנו והיינו שמחים אם הייתם יכולים לתת לנו כיוון
    מדאיגים:
    1) כששואלים איפה אמא או אבא, לפעמים הוא יודע את התשובה ומסתכל לעברנו ולפעמים לא
    2)מנענע את ידיו למעלה ולמטה וחוזר על המילה דאגן דאגן, כאשר יש משחק שהוא לא מצליח .
    3)להכניס צורה לצורה לא יודע.
    4)היה דופק את ראשו/גבו בכסא האוכל בזמן אכילה , כרגע זה נפסק.
    5)קשה באוכל
    6)נרתע ובוכה ממים על הראש
    7) נשכב על הרצפה וגורר את עצמו

מעודדים:
    1)מבין תביא לי, איפה אור, וכשמדברים איתו הרוב הוא מבין
    2)מבין מילים מסויימות לחלוטין וגם את משמעותןכמו: בולבול , טלווזיה, מה זה, מה קרה.
    3)אומר אבא, מה קרה, מה זה, בולבול , את זה, די, משמיע קולות של איך עושה: פרה, סוס , רוח, כלב, ברווז, דג ותרנגול.
    4)מצביע ומבקש דברים
    5)שמשחקים ביחד, הוא מכסה בובה, נותן אוכל, נותן ביסים, מנשק בובת מיקי מאוס

בגן הוא יכול לשחק אחד על אחד, אך כאשר יש התקהלות של ילדים הוא נרתע והולך הצידה.

הלכנו לנירולוג ילדים, הוא אמר שיש לו אחור שפתי וליקוי תקשורתי, שהוא לא יודע מה נובע ממה
    מה דעתכן יכול להיות
    וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליקוי שפתי ותקשורתי

01/10/2009

ויקי שלום,
    פעמים רבות, איננו יודעים ממה נגרמת בעייה התפתחותית, לצערנו.
    מכל מקום, חשוב לאבחן אותה מוקדם ולטפל, ובדרך כלל, הטיפול מאד מקדם את הילד.
    חשוב שתשלימו את האבחון ע"י בדיקה של פסיכולוג התפתחותי, וגם אצל קלינאית תקשורת.
    חשוב לערוך לילד בדיקת שמיעה, ויש רופאים, שנוהגים להפנות גם לבדיקות נוספות.
    אני מקווה שאתם מטופלים במכון להתפתחות הילד, שבו נמצא צוות רב-מקצועי, והם יעזרו לכם וילוו אתכם בהמשך.
    מאחלת לכם כל טוב, ושנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו