מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת מאודפ.10/10/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים ו4 חודשים. בגיל שנתיים אובחן כPRESCHOOL ADHD והוא באמת כל הזמן בתנועה, ריצה, טיפוס וכד' (לא מסוגל לשבת אלא רק אם הוא קשור בתוך כיסא וגם זה ל10 דקות גג). כמו כן אובחן שמבחינה שפתית הוא מתאים לגיל שנה וחצי ומבחינה קוגניטיבית ביצועית מתאים לגילו. הומלץ לנו על טיפולים של ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול רגשי ונאמר לנו לשים לב אם מתפתחת אצלו בעיית תקשורת. בינתיים עזבנו את האבחון כי התמקדנו בבעיות רפואיות אחרות. עכשיו אני מתלבטת מה לעשות כי מדובר בטיפולים יקרים שלמרות ההמלצות לא ממש מתלהבים לאפשר בקופ"ח ובעיקר שעות פעילות הן בשעות הבוקר ובמקומות מרוחקים (ז"א על חשבון עבודה שלנו ועל חשבון סדר יום נורמלי במשפחתון בתוספת טרטור בכמה אוטובוסים לכל כיון).
מסביבי אני שומעת דעות שונות לגבי הטיפולים בגיל כה צעיר. יש לציין שבני נולד פג ולכן יש אלה שאומרים כי זה טבעי ופשוט יבוא טיפה מאוחר יותר ויש את אלה שטוענים שדווקא בגלל זה יש צורך להתערב. האמת אני מאוד מבולבלת כי אני חושבת על טובת הילד ועל נוחות ומזהה ששינויים בסדר יום מקשים עליו, נסיעות בתחבורה ציבורית גורמים לבכי כי אני לא מרשה לו לקום ןלהסתובב חופשי. אני שואלת את עצמי מה עדיף יום במשפחתון או טיפול של חצי שעה (הכוונה מבחינת קידום התפתחותו)? מצד שני בשנה הבאה עליו להכנס לגן עירייה כבר וזה נראה לי מאוד מלחיץ.
השאלות הן:
1) האם אכן טיפול רגשי בגיל שנתיים וקצת הוא מועיל? מה זה בכלל כי בקופ"ח נאמר לי שאין להם מושג מה זה (הם יודעים על קלינאי תקשורת ועל ריפוי בעיסוק).
2) האם יש אלטרנטיבה אחרת או מה כדאי לנו לעשות כדי להכינו בשנה זו לקראת גן גדול? אולי חוג לתינוקות במסגרת מתנ"ס יכול לקדם משהו?
3) האם יש דרך לקדם דיבור ע"י טיפול? זה לא משהו טבעי שמתפתח בעצמו? הוא מדבר במשפטים קצרים של 2 מילים לפעמים 3 מילים ובעיקר זה משפטים שלנו שהוא מחזיר ואומר אותם כתגובה או סתם כדי לציין משהו שרואה.
הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת לגבי טיפולים אפשריים ואמינותם ויעילותם ביחס לגיל ולמצב הכללי. במה הכי חשוב לנו להתמקד כרגע? איך אפשר לקדמו ולהעשירו?
תודה רבה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD
11/10/2009שלום,
אין ספק שקשה לך, ומבלבל, אבל לצערנו, הקשיים שתיארת שכיחים אצל מי שנולד פגו, ומלווים אותו שנים רבות.
דווקא משום כך, חשוב מאד להתחיל מוקדם בטיפולים. ככל שהילד צעיר יותר, יכולת ה"תיקון" והשיפור טובות יותר, וכך הסיכוי להתקדמות גדול יותר.
אתם זכאים לטיפולים במכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם, ואני מציעה לך להתעקש ולהגיע למסגרת כזו. שם יינתנו לכם כל הטיפולים תחת קורת-גג אחת, ע"י אנשי-צוות שונים הנמצאים בקשר,
והם ילוו אתכם עד הכניסה לביה"ס.
מנסיוני, הטיפולים יעילים, ומאד עוזרים, הן לילד והן למשפחה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)