התפתחות תינוק בן 5.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן 5.5 חודשים
    אמא חדשה
    18/10/2009

הי,

אני נורא מודאגת בני בן 5.5 חודשים התפתחות מוטורית טובה- מתהפך מהבטן לגב ולהיפך, מכניס ידיים לפה, ממלמל, שולח ידיים לצעצועים ומכניס אותם לפה מעביר צעצוע מיד ליד מצליח לזחול מעט לאחור, תינוק מאוד סקרן כל מה שיראה לפניו ישלח ידיים וינסה לגעת ולקחת אליו,
    אבל לא תמיד ממקד את מבטו אלי, כשאני זזה ממקום למקום ושרה לו הוא כן עוקב אחרי לפעמים צוחק (יותר מחייך) ולפעמים לא, לא מחייך לפרצופים חדשים ובוחן אותם עם העיניים ואז מסיט את מבטו, הוא צוחק לי בקול מתגלגל אבל לא תמיד לפעמיים לוקח לי הרבה זמן להצחיק אותו, כשאני עושה לו אוירון באויר הוא לא מביט אלי, לפעמים כשאני מצליחה למקד את מבטו הוא מסתכל מחייך ומסיט את מבטו -מנסה להתהפך.
    בנוסף לפני 3 שבועות בערך התחיל להכניס רגליים לפה אבל מאז ששמתי לו מכנס רגלית הוא הפסיק ועכשיו הוא לא רוצה לתפוס אותם אני מנסה לעודד אותו- האם זה בסדר?

האם מבחינה התפתחותית הוא בסדר?
    באיזה גיל מתפתח משחק הקוקו?
    האם יש תינוקות שרצינים יותר מאחרים?

מאוד מאוד מוטרדת ודואגת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 5.5 חודשים

ד''ר מיקי הר-גיל
    19/10/2009

אמא יקרה
    את מתראת התפתחות תקינה, לדעתי קשר העין קשור יותר לאופי.
    משחק הקוקו מתפתח סביב גיל 8-10 חודשים, וחיקוי אמיתי באיזור גיל שנה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא חדשה
    19/10/2009

הי דוקטור,

תודה רבה על תשובתך-

אבל האם בסדר שהוא לא מסתכל עלי כל הזמן כשאני מדברת אליו ולפעמים לוקח לי קצת זמן למקד את מבטו וכשאני מצליחה אז הוא מסתכל ועוקב ולפעמים לא.
    אני מצליחה למקד את מבטו לרוב כשהוא שוכב על הגב לפעמים גם כשהוא על הבטן.

עוד משהו- כשאני מרימה אותו על הידיים ויש פרצוף חדש הוא לא מרים את הראש ומסתכל הוא מסתכל כלפי מעלה ואנו צריכים לקרוא בשמו להרים את הראש, תסתכל על אמא או מישזה לא יהיה ולא תמיד מצליחים.

האם בגיל הזה הוא לא אמור תמיד להיות ממוקד ולהסתכל כשמביטים בו?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב עיניים

20/10/2009

אמא יקרה שלום,
    גיל 5 וחצי ח' הוא גיל צעיר מאד להערכה של התנהגות חברתית.
    הייתי מוסיפה לדברי לדברי ד"ר הר גיל, ומציעה לך ללכת לבדיקת עיניים. לפעמים יש קושי במיקוד ראייה, או קוצר ראייה.
    אבל באופן כללי, אם ההתנהגות איננה עקבית, צריך להמשיך לעקוב, ובוודאי בעוד 3-4 ח' תוכלי לראות יותר בבירור.
    מאחלת לכם כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו