אב מתקשה עם התנהגות ילדו ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אב מתקשה עם התנהגות ילדו ..
    ליאור
    20/10/2009

שלום רב,

יש לי בן יחיד, בן 4.5, אני אוהב אותו מאוד, לאחרונה זה כמה חודשים שהוא נהפך למורד במידה מסוימת, כל דבר קשה, אם זה כניסה למקלחת, לקום בבוקר, להתלבש, לא להקשיב שמבקשים ממנו משהו, לצעוק שרוצים להעביר לערוץ אחר ושונה מהערוץ "שלו" ודברים נוספים ודומים.
    בבית אני מתפקד כאדם הנוקשה יותר שחשוב לו גם חינוך וצייתנות ולא רק לתת.
    אשתי זו שכמעט תמיד לטובתו ונותנת לו יד חופשית, לא פעם אמרתי לה שאם המצב הזה ימשך ולילד יהיה גיבוי על כל דבר שהוא עושה אני לא אוכל להתמודד עם זה.
    עד כאן הכול סביר להניח כבר קרה במקומות אחרים, אך השאלה שלי היא האם התנהגות זו נחשבת נורמלית לילד בגילו ? האם היחס שלי נוקשה מידי בזה שאני עומד על שלי כמעט בכל דבר ודורש שזה יעשה במיידי ולא בזמן שלו (יש לציין שאני לא מרים את ידי עליו ולא מכה אותו חלילה ואני לא מאמין בזה, אני כן מרים את קולי שנדרש) ? האם יחס של סבלנות יתר על המידה לא תוביל אותו לחשוב שכל מה שהוא רוצה הוא מקבל ויעשה את המצב לבלתי נסבל עוד יותר ?
    אשמח לקבל הבהרות, הערות והארות על המצב.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אב המתקשה עם התנהגות ילדו

20/10/2009

ליאור שלום,
    ראשית, אציין בפנייך שגיל 4.5-5 הוא גיל מרד. זה גיל המרד השני (הראשון הוא בגיל שנתיים!), ועוד מחכה לך גיל המרד השלישי, שהוא גיל ההתבגרות.
    שנית, צריך לקחת בחשבון, שמדובר בנטיות אישיות, כפי שאנחנו רואים במבוגרים : יש וותרנים, ואדישים, ולעומתם - יש דעתנים, עקשנים, אגואיסטים, העומדים על שלהם. נדמה לי מתוך דבריך, שהבן דומה לך, ואולי כאן הקושי שלך להסתדר איתו.
    מעניין לבדוק מה קורה בגן, ואיך הילד משתלב בחברת ילדים אחרים....
    מכל מקום, לא צריך לוותר לו בכל דבר, ובהחלט טוב לדרוש ממנו להתפשר עם רצון של אדם אחר, או לעשות מה שנדרש ממנו, לפי דרישת ההורה.
    מאידך, צריך גם לנהוג בתבונה, ולא להפוך את היחס לילד למאבק אין-סופי. התוצאה תהייה אובדן הסמכות.
    עצתי : בחר 2-3 נושאים, שהם חשובים בעינייך מבחינת ערכים, או מבחינת התנהלות הבית, ועליהם תתעקש, לאחר שתסביר לילד ותעשה איתו חוזה ברור למה הוא נדרש.
    לגבי היתר - נסה להתפשר. החיים במשפחה הם תמיד פשרה, אבל מתוקה....
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו