האכלת תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלת תאומים
    לירוני
    22/10/2009

הי,
    אני אמא טרייה לתאומים בני 12 יום. נולדו בשבוע 38+1. במשקלים 2.85 ו 2.65 הבן שהה 10 ימים בפגייה עקב דלקת ראות והבת בתינוקייה. יום ד' שעבר שחררנו אתהבת מביה"ח והיא לשמחתי אוכלת כל 3-4 ש' 60CC וישנה. הבן שוחרר לפני יומיים מהפגייה הוא יותר איטי באכילה ממנה ואוכל מתי שבא לו כלומר בפגייה היה אוכל פעם 20 פעם 30 פעם 60 לסירוגין וכך גם בבית. האם זה נורמלי? פשוט יוצא שהוא מתעורר כל שעה שעתיים ואפילו 3 ש' לאכול ואוכל כל לפעם 20 30 10??????? אני דואגת כי ביום שני האחרון שהוצאעתי אותו מביה"ח היה 2.74 ק"ג ואתמול היה 2.705 ק"ג כלומר ירד במשקל. אני ממש דואגת סה"כ הוא תינוקר רגיל ובריא. אולי הוא צריך להסתגל לבית? אולי מאחר ושהה בפגיהה עם דלת ריאות והוזן כשבוע עם זונדה אזי הדבר מקשה עליו? (רופא ילדים אמר שזה תקין לכל ילד הרגלי אכילה שונים)

האם כדאי להחליף לו אוכל אולי?

כיצד יודעים מתי להגדיל את כמות האוכל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלת תאומים

הוספת תגובה

• כלכלה

ד''ר מיקי הר-גיל
    28/10/2009

לירוני שלום
    אכן הרגלי האכילה שונים מילד לילד, בעקרון אנו מחשבים לפני בין 100-150 מל כפול משקל גוף לחלק למספר הארוחות במקרה שלך 2.7*150 =420 לחלק ל8 ארוחות = כ50 מל לארוחה, פני לטיפת חלב האחיות שם עם נסיון רב בכלכלת תינוק , את צריכה להעיר כל 3 שעות .
    אם יש ירידה במשקל פני לרופא הילדים שלך
    מזל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו