מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות חריגהמאיה22/10/2009
שלום רב
בני בן שלוש ושמונה חודשים, מפותח , חכם וחברותי ואפילו המנהיג בגן שכולם רוצים להיות איתו כל הזמן ומחכים אותו
.בחודש וחצי האחרונים החלה להתפתח תופעה לא נחמדה של עשיית צרכים בתחתונים, בד"כ קקי. לא חושבת שמדובר בפספוס שכן זה נעשה באופן עקבי. מעבר לעשייה בתחתונים הוא לא טורח להגיד לאף אחד ורק "בעקבות הניחוח" מגלים זאת.
וגם בשיחה בינו ובין בת דודתו בת גילו כשהם היו באמצע משחק והיא עצרה ואמרה לו שהיא צריכה פיפי הוא אמר לה " אל תלכי, תמשיכי לשחק ותעשי בתחתונים, כבר יחליפו לך..."
כששואלים אותו למה יש לו מגוון סיבות: זה לא אני, לא יודע, ברח לי, אז מה, תחליפו לי, הייתי עסוק ושאר תשובות יצירתיות עם חיוך זדוני מרוח על פניו.
בהתחלה היינו מחליפים לו ברוח טובה ובלי לעשות מזה סיפור תוך כדי דיבור שהוא כבר בוגר ושזה לא יפה ולא נעים ויהיה לו אדום וכואב בטוסיק וכו'. בשבועיים האחרונים הבעיה נעשית תכופה יותר ויותר (נראה כאילו מעבר לעשיית פיפי בשירותים הוא כבר שכח מה זה ללכת לשירותים לעשות קקי). זה גם בבית , גם בגן וגם בחוץ.
לאחר השיחות החיוביות כבר עברתי לשלב הכעס וגם כבר ניסיתי ברוב יאוש כאילו "לאיים" עליו ולהגיד לו שאני לא מחליפה לו ושהוא נשאר לישון עם קקי כי זה נעים לו כנראה אחרת לא ברור למה הוא עושה את זה. היה בכי מרורים ואחרי פרק זמן של בכי ובקשות תחליפי לי החלפתי לו כמובן והוא הבטיח שלא יעשה שוב. וכמובן יום למחרת אותו דבר.
אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות .
למותר לציין כי הוא נגמל מחיתולים בגיל שנתיים וחודשיים ומאז לא פספס. הוא שנה שלישית באותו גן עם אותה גננת (גן פרטי) שהוא מאוד אוהב (הוא הכי בוגר בגן עם עוד 3 חברים שנולדו באותו חודש). השינוי היחיד שהיה בגן הוא שחבר טוב שלו עבר לטרום חובה גן עירוני והצטרפו 3 ילדים קטנים שעדיין בחיתולים.
האם להתעלם? האם לכעוס? האם דרוש פה התערבות רפואית?
אשמח לשמוע את עצתכם המלומדת
בתודה מראש,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה
23/10/2009מאיה שלום,
נדמה לי שיש בהתנהגות זו משום בדיקת גבולות שלכם, אולי בדיקת מידת אהבתכם אותו. לא ברור מדוע, ואולי כדאי לברר. אולי היה ארוע כלשהו, כמו למשל, ש"נעלמתם" לו (נסעתם לחופש בלעדיו?) או משהו דומה, שהוא כועס עליו.
מכל מקום, הייתי נוקטת בגישה של "אתגר וחיזוק חיובי" : לומר לו, שלמרות שהוא מתנהג כמו תינוק, אתם בטוחים שהוא יכול לשלוט ביציאה, ולעשות באסלה, ואתם רוצים לראות אם יצליח.
הציעו לו פרס קטן על כל יום שיעשה באסלה. זה "עובד" הרבה יותר טוב מאשר כעס !
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מאיה23/10/2009ראשית תודה רבה על המענה המהיר עם העצה המועילה.
בהחלט ננסה זאת.
עוד דבר - אתמול הוא אמר לנו שהוא מרגיש שהוא לא יכול לשלוט על זה. מאידך, לא ברור למה אחרי שזה קורה הוא לא אומר לנו אלא מתעלם, כאילו לא מפריע לו , ורק עקבות הריח מביאים אותנו אליו.
האם זה אומר משהו? מהו פרק זמן סביר על מנת לדעת אם הטכניקה הזו עובדת או לא?
בתודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
24/10/2009מאיה שוב שלום,
ההתעלמות של הילד יכולה לנבוע מכך שהוא יודע שעשה מעשה לא רצוי, ואתם תכעסו עליו, או כהמשך לצורך/לרצון שלו לבחון אתכם.
נסו ליישם את הצעתי כשבועיים-שלושה. ספרו מה קורה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה25/10/2009תודה לך
אנחנו בהחלט ניישם ונקווה לטוב
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)