גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה
    אורית
    23/10/2009

שלום,
    ראשית רציתי לציין שאני נעזרת רבות בפורום זה והוא פשוט מדהים!
    בעייתי היא כזאת: הבן שלי הוא בן שנתיים וחודש. הוא בגן והכל בסדר שם. הבעיה מתחילה כשהוא חוזר מהגן: הוא החליט לפני כמה חודשים להסתובב בבית בלי חיתול (הוא מוריד אותו בעצמו, לא משנה כמה פעמים אנחנו מחזירים לו אותו) ולאחרונה גם לא מוכן להיות עם חולצה או מכנסיים - רק עירום. כמובן שהוא עושה את כל צרכיו במרכז הסלון (הוא עדיין לא אומר פיפי קקי) למרות שאנחנו משתדלים כשאנחנו רואים שהוא מתחיל לעשות את צרכיו לקחת אותו לשירותים - למרות שלרוב אנחנו לא מספיקים וגם כשאנחנו מספיקים הוא לא נהנה מזה ולא רוצה לשבת שם.
    מה עושים? קודם כל לגבי החיתול (לא נראה לי שהוא מוכן לגמילה לפי הסימנים הרגילים אבל האם הוא מסמן לנו משהו?) ושנית לגבי הבגדים (אגב- יש לנו בעיה אפילו יותר חמורה לגבי בגדי חורף - הוא לא מוכן אפילו לראות חולצות עם שרוולים ארוכים או מכנסים ארוכים וכנ"ל לגבי גרביים ונעלי ספורט. ההלבשה בבוקר לגן גם של בגדים קצרים כרוכה ממש במלחמה מאוד פיזית איתו).
    אודה מאוד לתשובה שכן אנחנו כבר מותשים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית

24/10/2009

שלום,
    הילד מראה תמונה של מה שנקרא כיום "רגישות-תחושתית", מצב שבו הילד חווה רגישות-יתר, יחסית לנורמלי, של חוש המגע בעיקר. במקרה זה, הילדים מרגישים אי-נוחות רבה ממגע עם בגדים, חמרים שונים, ובוודאי גם טיטול.
    יש כיום טכניקות, בידי מרפאות בעיסוק, שנקראות "דיאטות סנסוריות", המטפלות בבעייה זו, והן מוצלחות. ובכל מקרה, זו תופעה שמשתפרת סביב גיל 5.
    אני מציעה לך לבקש הפנייה למרפאת-בעיסוק לגיל הרך במקום מגורייך.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית

אורית
    24/10/2009

תודה רבה על תשובתך.
    האם יש לרגישות התחושתית השלכות כלשהן? (אני פשוט רוצה לוודא שהילד בסדר וזה לא סימפטום של משהו אחר יותר "גדול" שצריך להדאיג אותי). האם זו תופעה שכיחה?
    אשמח אם תמליצי לי על מרפאה בעיסוק שטובה בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית

אורית
    24/10/2009

עוד משהו קטן שרציתי להוסיף - הוא מאוד אוהב חיבוקים, נשיקות, חום מגע מאיתנו וגם מאחרים. זה לא אמור ללכת ביחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית

25/10/2009

אורית שוב שלום,

לדברייך, הכל בסדר פרט לרגישות התחושתית, אז אין סיבה לחרדה. זו תופעה די נפוצה בפני עצמה.
    התמונה משתנה בעוצמתה ובהתבטאויותיה.

אינני יודעת היכן אתם גרים, ובאיזו קופ"ח אתם, ולכן אין באפשרותי לייעץ לכם על מרפאת-בעיסוק מתאימה.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו