התפתחות חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות חברתית
    גילי
    27/10/2009

שלום רב!
    בתי היחידה בת שנתיים וחודשיים. הילדה מאוד חכמה: מדברת מגיל צעיר בשפה עשירה מאוד, יש לה רפרטואר מדהים באנגלית(מחשיפה ספונטנית לשירים), זכרון מדהים, ביצועים מוטוריים (גסה ועדינה) מעולים. מגיל צעיר מאוד היתה מאוד סקרנית, דעתנית ומאוד עצמאית (אכלה עצמאית מגיל חצי שנה ונגמלה במהירות מחיתולים לפני גיל שנתיים). היא בעלת ביטחון עצמי גבוה ומקבלת המון אהבה מבית ומהסביבה. זו שנתה השניה בגן - אליו היא הולכת בשמחה רבה, ונפרדת מאתנו ללא בעיות. לאחרונה בגן, הילדה מעדיפה לשחק עם בובות וחיות לבדה. היא משתתפת בשמחה בחוגים השונים, אך פונה לילדים האחרים רק כשהיא מתעניינת בבובות שלהם. היא מפעילה מניפולציה דוג' איזה ילד חמוד, רוצה לשחק ביחד ואז פשוט שודדת את הצעצוע. במהלך היום, אם לא יהיה פיקוח של המטפלות היא מסוגלת לאסוף צעצועים מהילדים ופשוט להסתובב עמם כל היום. חשוב לציין שהילדה מאוד אוהבת מאוד לחקות ילדים גדולים ובשנה שעברה כשהיתה תינוקת את רוב זמנה העבירה במשחק וריקודים עם בוגרי הגן. השנה, היא מתעלמת מהצעירים והבוגרים וכל שמעניין אותה הם הצעצועים ואיך להשיגם(לילדה יש המון צעצועים ומשחקים בבית עמם היא משחקת משחקים דרמטיים נפלאים). מגיל שנה הילדה תקועה באגוצנטריות והכל שלה. היא לא מסוגלת לשתף, ולא מעניין אותה להשתתף. אגב, בגן שעשועים היא משתוללת והולכת אחרי הגדולים. האם יש כאן בעיה בהתפתחות החברתית? שוחחנו עימה וביקשנו שתבחר ילדים ותשחק עימם ובכל זאת בסופו של יום היא צמודה לדובים מרבית היום והמטפלות לא יודעות מה לעשות. ייתכן כי אני סתם לחוצה משום שתחום ההתמחות שלי הוא בלקויי תקשורת. האם יש מקום לדאגה, אם כן מה עליי לעשות?
    תודה מראש, אשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות חברתית

הוספת תגובה

• התפתחות חברתית

27/10/2009

אשר שלום,
    בגיל שנתיים אינני מצפה מילד להיות מסוגל להתחלק בחפצים שלו. בגיל זה לדעתנו ילד עדיין איננו מבין מה "שלי" ומה "לא שלי". יש גם אולי תכונת אופי מסויימת, שבאופן טבעי, ילד אחד ייתן יותר בקלות, והאחר לא.
    כרגע לא הייתי עושה מזה עניין. אני מניחה שכילדה נבונה כפי שאתם מתארים, היא תלמד כבר בגן מה הם חוקי ההתנהגות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו