איך אפשר לעזור לה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר לעזור לה?
    שלי
    29/10/2009

אני מאוד מודאגת בקשר לבת שלי בת שנתיים וחצי. יש לה אח תאום עם PDD שנמצא במסגרת מתאימה (מתקדם מאוד יפה). היא תמיד היתה נראת "נורמלית" יחסית לאח שלה (אין בעיה בקשר עין, שפה ברמה גבוהה בשתי שפות, לפעמים מסדרת דברים בשורה, אבל גם משחקת בצורה מתאימה בצעצועים, כולל משחק סימבולי). עכשיו שהיא התחילה גן (ספטמבר) ומאוד בולט קושי בתקשורת עם ילדים בגילה. תמיד היה לה קשה עם אנשים שהיא לא מכירה - ובמיוחד עם ילדים (בוכה כשמתקרבים אליה או נדבקת אלי או עוצמת עיניים). מספרים לי שבגן היא די אומללה ולא טוב לה - היא בעיקר לבד, נצמדת הרבה לשער או חלון ומדברת עם עצמה ("אל תבכי, עוד מעט אמא תבוא"). הגננת מספרת שרואים הרבה פעמים שהיא כן רוצה לשחק\לשתתף אבל לא יודעת איך לגשת או ליזום - אז היא נורא מתוסכלת ונשארת לבד בוכה. פעם אחד הכניסו אותה לכיתה של ה"גדולים" והיה לה טוב (רמת השפה שלה מאוד גבוהה והיא מאוד חכמה). אנחנו עכשיו בתחילת בירור בהתפתחות הילד (גם יש לה התנהגות מוגזמת למצבים מסוימים - לדוגמה, אם מזיזים את הספה קצת לזוית אחרת היא יכולה להגיב בצרחות ובכי שנמשך חצי שעה עד שעה).
    בקיצור, עם הבן שלי זה לקח הרבה זמן(מספר חודשים) עד שהגענו לשלב של איבחון\טיפול ואני לא יודעת איך לעזור לבת שלי עד אז. קשה שרוב הזמן היא עומדת לבד בגן ובוכה. גם בבית המצב רוח שלה שונה. היא תמיד היתה מאוד שמחה ותקשורתית בבית ועם אנשים שהיא מכירה ואוהבת - עכשיו יש הרבה תיסכול, הרבה בכי, הרבה tantrums ופחות שמחה. אנחנו מנסים לעשות דברים כיפים כשחוזרים מגן, וכמובן הרבה חיבוקים אבל המצב מתדרדר. איך אני יכולה לעזור לה בינתיים? הגננת אמרה שהיא יכולה לברר אם אפשר להעביר אותה לגדולים(גדולים בשנה) אם זה יקל אליה אבל היא דואגת שככה היא לא תלמד להתמודד עם בני גילה. מה דעתכם? כל יום היא נראת לי יותר ויותר בדיכאון ואני לא יודעת איך לעזור לה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לעזור לה?

הוספת תגובה

• השתלבות חברתית

29/10/2009

שלי שלום,
    נראה לי שהילדה במשבר, ואני מניחה שכל המשפחה במצב מצוקה כיום, תוך כדי תהליך האבחון של הילדה. סביר גם להניח, שכפי שאתם מגיבים בדאגה למצב המצוקה של הילדה, הילדה חשה את הדאגה שלכם, וזה מגביר את המצוקה שלה.
    במצב כזה, הייתי עושה כל מה שמקל עליה, וכפי שאת מספרת - מאד עוזר לה להיות בקבוצת הגדולים בגן. לכן, הייתי מעבירה אותה מייד לשם, ושוקלת מה לעשות אח"כ, אולי אפילו להשאיר אותה בקבוצה זו.
    לגבי הבית, אולי יעזור אם תשתתף בחוגים מסויימים, כמו יצירה או התעמלות. נסו, ותראו מה יוצר הקלה.
    אני מקווה מאד עבור כולכם שהאבחון יסתיים במהרה ואפשר יהיה לעזור לכל המשפחה.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו