שאלה לד'ר מיקי הר גיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד'ר מיקי הר גיל
    יונית
    01/11/2009

שבוע טוב \\\ בתי בת חמישה וחצי חודשים ,לא יודעת להכניס מוצץ לפה ולא צעצוע ,את ידיה היא שמה בפה \אבל [ כשהיא על הגב ],יודעת להוציא את המוצץ מהפה ,ושהיא כל הבטן נפלת על הצעצוע ושמה הפה ,בהריון בסיקירת מערכות מאוחרת קיבלתי מכה בבטן על מצח הילדה ,אחרי חודש עישתי בדיקת גדילת עובר ומסתבר שהראש לא גדל חודש מאז הסקירה ,לפני כן היה לה ראש גדול בשבוע ,כיום מישקל 7.500 ק'ג ,גובה63 ,והיקף ראש41 לעומת הגוף והקף הראש עומד מאחוזון ב=50 אחוז והגדילה והשקילה על סוף הגרף,יש לי תור לנוירולג בחודש הבא ,אבל אשמח לקבל תשובה ,מה קורה ומה אפשר לעשות ,דרך הגב היא אוכלת פרות עם כפית וצורת האכילה כמו ליקלוקים ,תודה מראש יונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד'ר מיקי הר גיל

הוספת תגובה

• חמישה וחצי חודשים

ד''ר מיקי הר-גיל
    02/11/2009

יונית שלום
    היקף ראש של 41 בגיל חמשה חודשים זה בסדר .
    אנני חושב שהמכה בראש קשורה.
    חכי בסבלונות לתורך לבדיקת הנוירולג .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך \\ ותודה על התשובה

יונית מטרסו
    20/11/2009

שלום \\\ בתי כבר בת שישה חודשים ושבועים מידקל 9.300 הקיף ראש 42.50 באחוזון 50 נמצאת ודברים היתפתחו הילדה לא שמה כלום בפה כשהיא על הגב\כשהיא על הבטן או בישיבה שמה ידיים וחיטול , ושום דבר אחר לא שמתי לה פרוסת לחם מלקלקת רוצה ולא יכולה להחזיק ,גם מוצץ ניסיתי לתרגל איתה ,כאילו יש קצר 10-15 ס''מ להגיע לפה ,צורת האכילה שלה בימים האחרונים אחרי שהיא בולעת את האוכל ,היא מוציא את הלשון כלפי חוץ ,כאילו עושה את הפעולה הפוכה ,ולא מבינה ,מעבר הרגליים שלה לא שוות אחת קטנה ואחת גדולה וכפליים לא סימטרים במיוחד בירך, הניורולוגית הסתכלה על הילדה ואמרה שהיתפתחות שלה בסדר ,[את זה אני יודעת ] אבל היא אמרה שהיא תישתדל לעזור לי שהיא תכניס דברים לפה ,שהיא תצלצל להתפתוחת בילד , אני לא ישנה בלילות מרוב דאגה ,כי עבורי לא להבין את הבעיה משגע אותי כי ברגע שידע את הבעיה וממה זה נובע אוכל לטפל בילדה ,הרופא אמר שהוא לא שמע כזה דבר הראתי לו איך הילדה אוכלת בוידאוי ,ושלח אותי מומחה להפרעות הכילה את אז אני הולכת להישתגע ,בוכה ומודאגת ובסיוטים ,ומסתבר שאחרי ב=סקירת מערכות מאוחרת אחרי הדפיקה לא גדל לה הראש כלל כמה חודשים מה ,זה לא השלכות מהמכה ??? אני בחורה בריאה לחלוטין בת 39 בחיים לא שתיתי גלולות לא סמים לא שתיה חריפה ללא כדורים ,שתיתי חומצה הפולית שלושה חודשים לפני הכניסה להריון ,אנא מימך תעזור לי למצוא פיתרון לבעיה ,את מי שאני שואלת הילדים שלהם מכנסים הכל לפה מי גיל שלושה חודשים תודה מראש יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשיות סביב הפה

ד''ר מיקי הר-גיל
    22/11/2009

יונית בוקר טוב
    רפואה היא מדע לא מדיוק , לא את כל הדברים אנו מבינים או יכולים לטפל , הדברים הטובים שכל ההתפתחות היא תקינה קיימת בעיה סביב האוכל והפה . לפנות לממוחה להפרעות אכילה זה גם רעיון, גם לפנות להפתחות הילד קליניאת תקשורת שמטפלת גם במכניקה של הבליעה , גם עצה פסיכולוכית לך ודרכי הטיפול בבעיה לפעמים צריך סבלנות.
    אנא עדכני אותי בהתפתחות הדברים
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יונית מטרסו
    05/12/2009

שלום הילדה כבר אוכלת נורמאלי עם הלשון והכל בסדר ,,, האם לא לדאוג ?? הייתה בעיה ונפתרה ?? זה אומר שזה הסוף ?? או יש השלכות ??? וקניתי ביי ביס נסיתי ללמד אותה לשים בפה לא כל כך עובד . מה לעשות ?? הייתי אצל הרופא שלח אותי לפרופסור ניורולוג בדנה יש תור . היתפתוח הילד החליטה לא לקבל אותי שזה לא הם המקום ,לא אמיתי מה שקורה איתי אני ממש על הקצה אף אחד לא רוצה לקחת אחריות ,טופס 17 מהקופה לוקח יומיים ואחר יומיים טעות בקוד הטופס .כל היום טלפונים ולא מגיע לשום מקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    06/12/2009

יונית שלום
    מצטער על העיכוב לא שמתי לב לשאלתך
    ראי ,על אף התקדמות הרפואה עדין אנו רחוקים מלהבין הכל, גם אם אנו מבינים לעיתים יש קושי במציאת טיפול מתאים , התורים בנוירולוגיה ומכוני התפתחות הילד הינם ארוכים, למרות זאת פני למזכירות בסניפך הציגי את הבעיה בקשי את עצרתם פני אל הרגש זה עובד הכי טוב.
    סהכ אנחנו מתקדמים חיובית .
    לפעמים נדרשת הרבה סבלנות בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו