שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליאת
    03/11/2009

שלום,

הבן שלי בן שנתיים ו4 חד' ,הוא ילד נבון מאוד ,חברותי משתתף בפעילויות בגן,אוהב את חבריו לגן ואת המטפלות ,משתף פעולה עם הצוות ,ומאוד ילד מאד אוהב (ומראה זאת לכולם ע"י חיבוק אוהב).
    בבוקר אבא שלו לוקח אותו לגן והוא מקבל זאת ברוב המקרים בהבנה ובלי כעס ורץ לשחק.
    ואני מגיעה אחה"צ לקחת אותו מהגן הביתה.

בחודש האחרון נוצרה סיטואציה שארצה להתייעץ לגביה:
    כאשר אני מגיעה לקחת אותו מהגן אחה"צ,הוא שמח מאוד לקראתי
    מחבק ומנשק וצועק "אמא הגיעה" ואז "לאות התרגשות" הולך לילד שהכי קרוב אליו ואפילו בלי להסתכל לו בעיניים דוחף אותו לרצפה ואז מסתכל עלי לראות איך אני אגיב (הוא ממש בוחן אותי)
    אז ניסיתי כמה אופציות:
    1 הגננת מתכופפת לגובה העיניים שלו ואומרתלו שאסור-ואז המסר שאני מעבירה לו שזוהי הטריטוריה שלה בגן ושם יש חוקים וגבולות. ואז הוא מבקש סליחה מהילד.
    (אבל אז יוצא שהגננת "מתערבת" במשהו שכוון אלי)

2. אני אומרת לו שאסור להתנהג כך ולהכות ושאני לא מרשה, מניחה אותו על הספסל בגן והולכת לילד שנשאר בוכה ומרגיעה אותו (והבן שלי רואה זאת ומשטטח על הרצפה בכעס)
    3.אומרת לו שאסור ואנחנו הולכים יחד לילד והוא מבקש ממנו סליחה.

נראה לי שאני שוגה בתגובה שלי.
    שום דרך לא עזרה ואני שואלת את עצמי מהי הדרך הנכונה?האם אני נהגתי נכון באחת הפעמים הללו?
    הוא ילד בכור ויחיד כך שבבית מן הסתם זה לא קורה ,גם שאנו נפגשים בגינה ו/או במפגשים חברתיים אחרים זה לא קורה.
    זה קורה רק שאני מגיעה לקחת אותו מהגן.

אשמח לעצות.
    תודה,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למידה חברתית

03/11/2009

ליאת שלום,
    לדעתי, את צריכה לעשות את כל הדברים שציינת יחד : חשוב שהגננת תעיר לו, וגם את באותה סיטואציה, וגם תלכו שניכם לבקש סליחה מן הילד השני.
    הדרך הטובה עוד יותר היא דרך המניעה : אם את יודעת שזו התנהגות שכיחה אצל ילדך, גשי אליו מייד כשאת נכנסת לגן, קחי אותו ביד, בתקיפות אפילו, ואמרי לו, שעכשיו אתם עוזבים את הגן , כשהוא נשאר לידך, צמוד אלייך, בכדי שלא ירביץ לאף ילד אחר בדרך.
    אני מקווה שהוא יחוש את הכעס ואי-הנעימות שבפרידה החפוזה וכך - תימנע התקרית קודם כל, והילד יבין שהתנהגות זו אינו מקובלת.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה וגם עדכון

ליאת
    03/11/2009

רציתי לעדכן שלפני כמה חודשים קיבלתי את חוות דעתך בקשר לבן שלי שעדיין לא הלך בגיל שנה ו10 חודשים ואת אמרת שע"פ כל הסימנים הוא ילך ממש בקרוב.
    ואכן צדקת ! ובדיוק חודש אחרי הוא התחיל ללכת!!!

אז תודה על המענה המהיר הנעים והאדיב שלך.
    נפלא להגיע לפורום מקצועי ו"מחבק" .

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה וגם עדכון

ליאת
    03/11/2009

רציתי לעדכן שלפני כמה חודשים קיבלתי את חוות דעתך בקשר לבן שלי שעדיין לא הלך בגיל שנה ו10 חודשים ואת אמרת שע"פ כל הסימנים הוא ילך ממש בקרוב.
    ואכן צדקת ! ובדיוק חודש אחרי הוא התחיל ללכת!!!

אז תודה על המענה המהיר הנעים והאדיב שלך.
    נפלא להגיע לפורום מקצועי ו"מחבק" .

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו