משהו לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו לא ברור
    אמא
    07/11/2009

שלום ד"ר,

כתבתי לך בקיץ על שלושת ילדי ועל החשש לאוטיזם, בטח לא יכול לזכור...
    הילד שלי עכשיו בן שלוש וחצי עבר איבחונים רבים שבסופם לא הבנתי כלום חוץ מזה שקיים איחור בשפה ושהאינטלגנציה שלו תקינה. ואין לי שם עם מי לדבר. הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת ומתקדם מדהים. הקלינאית אומרת שלדעתה הילד תקשורתי וממש לא קשור לPDD
    התחלנו גם טיפול רגשי בעזרת בעלי חיים.
    כיום הוא בגן ויש הרבה בעיות איתו. הוא רב המון המון עם ילדים ובוכה על כל דבר שלא מוצא חן בעייניו. הגננת טוענת שיש סביבו כאילו בועה והוא מעיף כל מי שמתקרב בזמנים שלא נראה לו. ומצד שני הוא מעצמו יוזם קשרים ומשחק רק לא יודע לשמור יותר מ5 דקות בלי מריבה. וכן כאשר יושבים במפגשים ולומדים הוא מעולה. אני לא ממש מבינה ממנה מה קורה היא רק חוזרת ואומרת שיש בעיה.

לא יודעת מה לעשות גם בבית קשה איתו, הוא לא יודע להעסיק את עצמו לבד רגע. אני כל הזמן צריכה להיות סביבו. אין לי לאן לחזור האם זאת יכולה להיות בעיה נוירולוגית? יש טעם לגשת שוב לנוירולוג התפתחותי באופן פרטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו לא ברור

הוספת תגובה

• קשיים התנהגותיים-אבחנה לא ברורה

08/11/2009

אמא יקרה שלום,
    קורה לפעמים בגיל הצעיר שלא ברור לנו מה הבעייה, ואין לנו הגדרה ברורה.
    לפי תיאורך, הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר של ילדים, מומחה לגיל הרך.
    אולי בהמשך, אפשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי, כדי לטפל בהתנהגויות שהן קשות ומפריעות, בעזרת טכניקה של עיצוב התנהגות.
    מאחלת לכם כל טוב, והשתפרות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו