ילד מקסים עם התקפי זעם..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מקסים עם התקפי זעם..
    אמא של
    08/11/2009

שלום,
    בני בן חמש וחצי, נכנס לחט"צ השנה (גן חובה במסגרת בי"ס). הוא נבון, חכם,נחשב למוביל חברתי, ע:פ מורתו, מצייר, כותב וסופר ללא בעיה. הבעיה היא עם הצבת גבולות. מתחילת השנה, עדיין מנסה בני , בכל דרך אפשרית את הסובבים אותו: הוא מדבר בלי רשות במפגש גם אם מעירים לו,הוא מתחצף וכו. הגננת עשתה לו טבלת מעקב התנהגותית עם מדבקות, שפעל בגדול יפה, עם מספר מעידות פה ושם.. היום קרה מקרה חריג בכיתה: הוא החל להשתולל בגלל ילד שצייר לו על הציור שלו ,הוא בעט בגננת, שרט את העוזרת גננת וקשקש על החולצה שלו. הוא נרגע לאחר מכן והמשיך להפריע במפגש. מקרה דומה קרה שנה שעברה בגן הקודם שלו. איך מתמודדים עם מצב שכזה? מה אומרים לילד? לא פעם קרה איתו שהוא כועס על משהו ומתנהג בזעם בלי יכולת "לרדת מהעץ". תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מקסים עם התקפי זעם..

הוספת תגובה

• מזג סוער

09/11/2009

אמא של שלום,
    מוכרים לנו ילדים כאלה, וגם מבוגרים כאלה, אשר "נדלקים" מכל גרוי, ומגיבים בעוצמה רבה לכל מצב או גרוי.
    שיטת החיזוק ההתנהגותי היא טובה, ופועלת, וכדאי להתמיד בה. צריך לזכור ששום טיפול פסיכולוגי איננו מיידי וטוטאלי, אבל במשך הזמן, הוא מחלחל ויוצר שינוי.
    טוב וחשוב לדבר עם הילד על ארועים שקורים, לאחר שהארוע הסתיים, והילד נרגע.
    חשוב לבחון איתו, מה יכול היה לעשות אחרת. מה צריך לעשות (למשל, אם ילד מקשקש לך על הציור).
    חשוב ללמד אותו טכניקות רגיעה, כמו למשל : לנשום עמוק 5 פעמים, לעצום עיניים ולספור עד 5, להגיד לעצמו פסוק מרגיע, כמו : "אני מתגבר ואני לא מרביץ", "אני כועס אבל אני לא מרביץ".
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו