מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיקוי התנהגות של האחרשגית14/11/2009
לד"ר יוכי שלום רב
יש משהו שקצת מציק לי ואני רק רוצה לודא שהינו בסדר .
בני בן שנתיים ושבועיים ילד מקסים ,מדבר ממש יפה {משפטים מובנים },מבין כל מה שאומרים לו ,יודע להסביר את עצמו ,ילד מאוד מפותח לגילו .
יש לו בן דוד שהינו חצי שנה קטן ממנו שמדבר מילים ולא משפטים ,ושפתו יותר כמו שפה של תינוקות {כלומר כל מיני הברות שלא תמיד מובנות }הוא משתולל ועושה כל מיני דברים שמעירים לו הרבה עליהם אך עדיין לפי דעתי מחזקים את התנהגותו כי מאוד מתלהבים ממה שהוא אומר או עושה .,מה שקורה הוא ששנהם מאוד אוהבים אחד את השני וכשהם נפגשים הם משחקים ממש יפה ביחד אך מה שמציק לי הוא שהבן שלי מחקה אותו הדבר מתבטא בדיבור של תינוקות ,מחקה את ההתנהגות שלו וכדומה ,במקום שהדבר יהיה הפוך ,אני חוששת שהדבר נובע מחיזוקים של הסביבה לילד הקטן ובגלל שבני חש מקופח הוא מתנהג בצורה זו {ע"מ לקבל חיזוקים זהים }.
אשמח אם תוכלי להאיר את עיניי ולומר לי ממה הדבר נובע ? והאם יש משהו לעשות ?
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי
15/11/2009שגית שלום,
ילדים מחקים זה את זה. זו תופעה טבעית ובסיסית מאד, והיא מאפשרת לילד ללמוד מסביבתו.
לא הייתי מודאגת מהחיקויים של בנך את בן-דודו, גם אם נראה לך שיש בכך משום נסיגה. הרי ברגע שהוא בסביבה אחרת - בגן, או בבית, הוא חוזר להתנהגותו הרגילה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)