חיקוי התנהגות של האחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיקוי התנהגות של האחר
    שגית
    14/11/2009

לד"ר יוכי שלום רב
    יש משהו שקצת מציק לי ואני רק רוצה לודא שהינו בסדר .
    בני בן שנתיים ושבועיים ילד מקסים ,מדבר ממש יפה {משפטים מובנים },מבין כל מה שאומרים לו ,יודע להסביר את עצמו ,ילד מאוד מפותח לגילו .
    יש לו בן דוד שהינו חצי שנה קטן ממנו שמדבר מילים ולא משפטים ,ושפתו יותר כמו שפה של תינוקות {כלומר כל מיני הברות שלא תמיד מובנות }הוא משתולל ועושה כל מיני דברים שמעירים לו הרבה עליהם אך עדיין לפי דעתי מחזקים את התנהגותו כי מאוד מתלהבים ממה שהוא אומר או עושה .,מה שקורה הוא ששנהם מאוד אוהבים אחד את השני וכשהם נפגשים הם משחקים ממש יפה ביחד אך מה שמציק לי הוא שהבן שלי מחקה אותו הדבר מתבטא בדיבור של תינוקות ,מחקה את ההתנהגות שלו וכדומה ,במקום שהדבר יהיה הפוך ,אני חוששת שהדבר נובע מחיזוקים של הסביבה לילד הקטן ובגלל שבני חש מקופח הוא מתנהג בצורה זו {ע"מ לקבל חיזוקים זהים }.
    אשמח אם תוכלי להאיר את עיניי ולומר לי ממה הדבר נובע ? והאם יש משהו לעשות ?
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיקוי התנהגות של האחר

הוספת תגובה

• חיקוי

15/11/2009

שגית שלום,
    ילדים מחקים זה את זה. זו תופעה טבעית ובסיסית מאד, והיא מאפשרת לילד ללמוד מסביבתו.
    לא הייתי מודאגת מהחיקויים של בנך את בן-דודו, גם אם נראה לך שיש בכך משום נסיגה. הרי ברגע שהוא בסביבה אחרת - בגן, או בבית, הוא חוזר להתנהגותו הרגילה.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו