גמילה עם ילד עם עיכוב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה עם ילד עם עיכוב התפתחותי
    לילך
    14/11/2009

אני גננת העובדת בגן לחינוך מיוחד והשנה הגיעו לגן הרבה ילדים בני ארבע שעדיין לא השלימו את תהליך הגמילה והם מפספסים. חלקם כבר שנה שנייה בתהליך הגמילה ועם חלקם רק התחלנו. הצוות מוצא את עצמו רוב היום סביב האסלה. לאחר חודשיים וחצי של עבודה מפרכת של תהליכי הגמילה והיעדר התקדמות משמעותית החלטתי לפנות ולבדוק באם יש מאמר או ספר שאת ממליצה בתחום של גמילה עם ילדים בעלי עיכובים התפתחותים. אני מעוניינת לבחון את שיטת העבודה שלי מחדש.
    הילדים בגן שלי בעלי קשיים גם בהבנה של שפה וגם בהבעה. רובם עדיין אינם מדברים פרט למילים בודדות. למרביתם גם קשיים בהתארגנות מוטורית. רמת האינטלגנציה עדיין לא ברורה.

תודה מראש
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה אצל ילדים מעוכבי התפתחות

15/11/2009

לילך שלום,
    אין הרבה חומר בעברית. חפשי את הספר של ד"ר ברוך קושניר, שיצא לפני כמה שנים, הוא אולי הכי מתאים.
    אולי אפשר שתבקשי סיוע מהפסיכולוגית של הגן, או הדרכה של פסיכולוג מומחה בשיטה התנהגותית.
    וייתכן, שאת צריכה פשוט להמתין, והילדים אינם בשלים כלל לגמילה. אם העיכוב גדול, והאינטליגנציה נמוכה, הרי מדובר בילדים, שלמעשה הגיל השכלי שלהם הוא כשל שנתיים-שנתיים וחצי.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו