מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה עם ילד עם עיכוב התפתחותילילך14/11/2009
אני גננת העובדת בגן לחינוך מיוחד והשנה הגיעו לגן הרבה ילדים בני ארבע שעדיין לא השלימו את תהליך הגמילה והם מפספסים. חלקם כבר שנה שנייה בתהליך הגמילה ועם חלקם רק התחלנו. הצוות מוצא את עצמו רוב היום סביב האסלה. לאחר חודשיים וחצי של עבודה מפרכת של תהליכי הגמילה והיעדר התקדמות משמעותית החלטתי לפנות ולבדוק באם יש מאמר או ספר שאת ממליצה בתחום של גמילה עם ילדים בעלי עיכובים התפתחותים. אני מעוניינת לבחון את שיטת העבודה שלי מחדש.
הילדים בגן שלי בעלי קשיים גם בהבנה של שפה וגם בהבעה. רובם עדיין אינם מדברים פרט למילים בודדות. למרביתם גם קשיים בהתארגנות מוטורית. רמת האינטלגנציה עדיין לא ברורה.
תודה מראש
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה אצל ילדים מעוכבי התפתחות
15/11/2009לילך שלום,
אין הרבה חומר בעברית. חפשי את הספר של ד"ר ברוך קושניר, שיצא לפני כמה שנים, הוא אולי הכי מתאים.
אולי אפשר שתבקשי סיוע מהפסיכולוגית של הגן, או הדרכה של פסיכולוג מומחה בשיטה התנהגותית.
וייתכן, שאת צריכה פשוט להמתין, והילדים אינם בשלים כלל לגמילה. אם העיכוב גדול, והאינטליגנציה נמוכה, הרי מדובר בילדים, שלמעשה הגיל השכלי שלהם הוא כשל שנתיים-שנתיים וחצי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)