מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים וחודש - עיכוב בהתפתחותרונית15/11/2009
ילדון מתוק ותקשורתי. מחבק ומנשק ורגיש מאוד לזולת (אם יראה אותי קצת עצובה יבוא וינשק ויביט ישר לתוך העיניים). נראה כאילו מבין הרבה - משחק משחקי דמיון - מאכיל בובה ומשכיב אותה לישון ועוד. יש לו אוצר מילים דיי גדול, אבל מדבר מעט מאוד ובקושי מצרף משפטים. אומר רק צירופים בודדים : בוא נצא, לילה טוב, אפור (סיפור) לול (כשרוצה לישון). את רוב המילים אינו הוגה כהלכה: ביות (קוביות), ננה (בננה), ליים (נעליים). כשהוא רוצה משהו הוא אומר לי "בוא" , כשאני לא מבינה מה שהוא מבקש הוא מוביל אותי אל המקום ומצביע על מה שהוא רוצה ואומר את שם החפץ או הפעולה המבוקשת. מבין הוראות פשוטות ויש לו גם חוש הומור - הופך נעליים לכובע וצוחק. מבין מתיי קטעים סיפוריים הם מצחיקים ומכיר את כל הספרים..יכולת ריכוז יפה - אוהב לעיין בסיפורים וגם מבקש שיקריאו לו. אוהב לשחק איתנו משחקי תנועות וכדור, מכיר צבעים, בונה מגדלים גבוהים ומתאים צורות, אבל לא מצליח עם פעולות של מוטוריקה עדינה כל כך, לא מצליח עם פזלים וגם עם המוטוריקה הגסה יש לו קושי - רק לפני שבועיים למד לטפס זקוף על מדרגות ולרדת עם היעזרות במעקה. הגננת טוענת שיש בעיה עם ריצה - נועל ברכיים.
נולד בניתוח קיסרי חירום עקב מצוקה עוברית קשה וקיבל חמצן (אפגר 1). ההתפתחות הייתה תקינה וכבר בגיל 8 חודשים ידע לומר 'אור' . המילים הראשונות הופיעו אצלו 'לפי הספר'.
רופא הילדים שלח לרופא מקצועי לבדוק את ההתפתחות המוטורית. האם יש צורך לבקש גם מעקב אחר העיכוב השפתי?
מאוד מודאגת. אני רואה שיחסית לילדים בני גילו הוא עדיין "תינוקי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחותי
16/11/2009רונית שלום,
לאור הרקע הרפואי, כדאי שיהיה במעקב רב-מקצועי של מכון להתפתחות הילד : גם של מרפאת-בעיסוק, וגם של קלינאית תקשורת. לא יזיק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית תקשורת?
ענת16/11/2009מה יכולה להיות הבעיה במקרה הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית תקשורת
18/11/2009ענת שלום,
ייתכן שאין בעייה. אבל כרגע תפקודו של הילד איננו אופטימלי, וככל הידוע לנו, ילדים עם רקע של פגות, או קשיים סביב הלידה, מועדים יותר לפתח קשיים התפתחותיים.
לכן המלצתי המשך מעקב מסודר במסגרת רפואית מקצועית ואמינה.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מקרב לב!
רונית18/11/2009רופא הילדים חשב שהוא בסדר ושלח אותנו לאורתופד. בגלל הרקע של סיפור הלידה אני לא שקטה.
גם אני חושבת שכדאי לבדוק ואני מאוד שמחה עם התשובה הזאת, כי לא כולם במשפחה חושבים כך.
נכון מאוד! עדיף ללכת לביקורת ולהתבדות מאשר חלילה להזניח.
עזרת לי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)