שאלה בנושא התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא התפתחות
    טלי
    26/11/2009

שלום
    הבת שלי כיום בת שנתיים וארבע.היא מאוד ביישנית ועדינה ואינה מרבה לדבר עם אנשים זרים אפילו לא א סבא וסבתא שלה אשר רואה אותם לעיתים קרובות.
    לדוג-
    אם אימה תבוא אלינו לביקור ותשמור עליה חמש שעות,בתי לא תדבר איתה ורק תצביע על מה שרוצה. כאשר מישהו זר נכנס אלינו לדוגמא שכן ,היא תתחבא מאחורי ולא תגיד אף מילה.
    עם ילדים בני גילה היא אינה מדברת בשעת משחק אליה רק משחקת.
    הגננת בגן דיווח לי שבשעת ביצוע הוראות, כמו לצאת לחצר, בתי תצא רק אחרי שכולם יצאו. היא אף פעם לא תיהיה בין הראשונים שתצא.
    חשוב לי לציין שבתי, אינה מדברת שוטף ויש מילים אשר היא משבשת אותם בהגייתם. היא יכולה לרכב משפט בעל שלוש מילים ולפעמים ארבע.

האם התנהגותה מצביע על איזשהי בעית רגשית.?
    האם התנהגות זה מקובלת לגילה?
    אודה לכם על תשובתכם המהירה.
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא התפתחות

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית

27/11/2009

טלי שלום, כבר עניתי בפורום זה, אם תחפשי, על שאלות דומות, האחרונה - לפני כמה ימים ממש.
    יש ילדים המגלים ביישנות קיצונית, או חרדה חברתית, ומגיבים בהתכנסות בחברת אנשים זרים, כולל המשפחה המורחבת.
    יש ילדים שאינם מדברים עם מבוגרים, אך יתקשרו יפה עם בני-גילם, ויש ילדים שלהיפך - ידברו עם מבוגרים, ולא ידברו עם ילדים אחרים. מצב זה נקרא "אלמות מרצון" או SELECTIVE MUTISM.
    בדרך כלל, זה חולף גם ללא טיפול סביב גיל 5-6. לפעמים צריך התערבות פסיכולוגית. לפעמים הילד גדל להיות בוגר ביישן, יותר מכונס בעצמו, אבל מתפקד כפי שצריך.
    אין הרבה מה לעשות כרגע, לא ללחוץ על הילד, אבל גם לא "לוותר" לו : טוב לנסות להרגיל אותו לחברת אנשים בסבלנות, בהדרגה, למשכי זמן קצרים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו