התפתחות שפה לילדה בת 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות שפה לילדה בת 3
    אמא
    09/12/2009

שלום רב
    בתי בת 3 עם איחור בהתפתחות השפה. כשהיתה בת שנתיים וחצי אמרה מילים בודדות בלבד ואילו כיום מסוגלת לחבר כמה מילים אך לא מחברת משפטים ובכלל אוצר מילים ומשפטים מאד דל. אני רואה שהיא נאבקת לחפש מילים (מגמגמת: ו..ו...ו...) וגם נאבקת לבטא אותן והדיבור שלה אכן משובש ולפעמים קשה להבין והיא מתרגזת. אני לא אמא פולניה אבל מהשוואה לאחותה הגדולה, שבגיל זה כבר ממש דיברה ויכלנו לנהל איתה דו-שיח, נראה לי שיש לה איחור. ממה זה יכול לנבוע? לא נראה לי שיש לה בעית שמיעה אבל קבעתי תור לבדיקת שמיעה (היא שומעת אותי גם אם לא רואה את השפתיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה לילדה בת 3

הוספת תגובה

• התפתחות שפה

10/12/2009

אמא יקרה שלום,
    לא תמיד ידועה לנו הסיבה לאיחור או ליקוי התפתחותי, בכל תחום. המוח הוא איבר מורכב מאד, ולצערנו, אנחנו עדיין רחוקים מהבנת דרך התפקוד שלו.
    מכל מקום, ברור שהילדה צריכה טיפול, וכדאי שלא לדחות. ככל שתקדימו לטפל, הסיכוי לשיפור יהיה טוב יותר.
    כל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו