מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסך אוראלי?מיכל13/12/2009
שלום, יש לי תאומים בני שלוש ו3 חודשים. בן ובת. שניהם נגמלו ממוצץ לפני כמעט שנה והלך יחסית חלק. פתאום שניהם נורא מחפשים מוצץ....
מוצאים צעצוע שנראה דומה למוצץ ודוחפים לפה. אתמול התחילו לשחק עם קצה של חולצה כאילו זה מוצץ. אני מרשה להם מידי פעם ללעוס מסטיק - כצ'ופר, והם עכשיו כל הזמן מבקשים.
הבת אפילו ניסתה למצוץ אצבע כמה פעמים (התעלמתי לגמרי וזה עבר...)
ובנוסף אני לא יודעת אם בהרכח זה קשור אבל הבן מנסה לדבר כמו תינוק...
האם זה מוכר בגיל הזה? לעשות עם זה משהו? אולי באמת יש חוסר מסוים שצריך למלא? כמובן שבשום פנים ואופן לא חוזרים למוצץ...
אין בבית או בגן שינוי כל שהוא בנושא הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסך אוראלי ?
14/12/2009מיכל שלום,
ראשית, כמו בכל תהליך התפתחותי, יכולה לקרות "רגרסיה", והילד פונה להתנהגות שתואמת גיל צעיר יותר. לא תמיד ברור מדוע. אולי בעקבות משהו שהילד ראה אצל ילד אחר, אולי בעקבות משחק בגן, וכד'.
אמנם, יש הטוענים שמוצץ הוא למעשה ההשלמה של חסר שד, של תקופת יניקה קצרה, אבל אין על כך הסכמה.
שנית, החיפוש אחר מוצץ יכול לבוא מצורך בגרייה רבה של הפה. יש ילדים המכניסים כל חפץ לפה, מבקשים בקבוק, מוצצים אצבע. אין ספק שיש בתנועות המציצה אפקט של נעימות תחושתית והרגעה.
בעיני, זה איננו מדאיג, ולא הייתי נאבקת בכך. מבחינתי, לא יקרה כלום אם הילדים יחזרו למוצץ לתקופת-מה.
אפשר להמתין כמה חדשים ולראות. אם הצורך איננו עובר, אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת, או עם מרפאת בעיסוק. הן מאבחנות אם יש בעייה של רגישות תחושתית מיוחדת באיזור הפה, ובהתאם לכך נותנות להורים כמה תרגילים, או הנחיות, לעבודה עם הילד.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)