גיל 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל 3
    נועה
    10/01/2010

שבוע טוב

יש לי בן מקסים גינגי בן 3 בעוד כמה שבועות .

אני מנסה ללמד אותו צורות ל"צייר" אך עדין אינו מצליח עושה "עיגול" אך לא מדויק ולא מצליח לעשות יותר מזה אלה קישקושים . אני מנסה לעבוד איתו על פאזל אך ללא הצלחה שאלתי היא מה לצפות בגיל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל 3

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    10/01/2010

ההתפתחות המוטורית
    מוטוריקה גסה, מוטוריקה גסה- בגיל שנתיים ושלושה חודשים עד גיל שלוש, הפעוט מתפתח ומתקדם בכל המיומנות של התנועה הגדולה.

1. עלייה וירידה במדרגות.
    2. טיפוס על רהיטים.
    3. עמידה על קצוות האצבעות.
    4. בעיטה בכדור אבל בדרך כלל לצד.
    הפעלת הידיים באופנים הבאים:
    1. בונה מגדל מקוביות גבוה יותר.
    2. מחזיק חפצים מבלי להפילם.
    3. מחקה מחיאות כפיים ותנועות ידיים אחרות.
    מוטוריקה עדינה- בגיל שנתיים ושלושה חודשים עד גיל שלוש מתבטאת יותר בעבודת ידיים, בחפצים קטנים שמצריכים יותר תשומת לב.פעולות נוספות שהפעוט יכול לבצע:
    1. גוזר במספריים ומשחיל חרוזים.
    2. מדפדף דף אחר דף.
    3. מעתיק עיגולים וקווים אופקיים ואנכיים.
    4. בונה גשר עם 3 קוביות.
    5. מחזיק עפרון בתנוחת כתיבה.
    6. מצליחים לפתוח ולסגור מכסים של צנצנות בהברגה.
    התפתחות השפה
    סביב גיל שנתיים-שנתיים וחצי עוברים הילדים להתמודד עם הפקת משפטים, על-פי חוקי הדקדוק של השפה שאותה הם קולטים מסביבתם. בשלב הראשון של הרכישה פועל מנגנון של שינון. באמצעות מנגנון זה הילד גוזר לעצמו בתחילה מילים חוזרות מסביבתו, ומייחס להן חשיבות. בדרך זו הוא רוכש מאגר של עשרות מילים הנוגעות לעולמו ומופיעות בתדירות רבה. בגיל זה הילד יודע 200 מילים או יותר, אך עדיין קיימים שיבושי לשון. מגיל שנתיים וחצי מתארכים המבעים שהילד מפיק למשפט קצר.

לא כל הילדים קראו את הספר ולחקם מותר גם לאחר במעט במדיה ויש חשש ניתן לפנות למרפאה בעיסוק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו