מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הילדה שלי מחוננת?ורד14/01/2010
בתי בת שנתיים ושלושה חודשים כבר מאז היותה בת שנה הבחנו תוך כדי השוואה מול ילדים אחרים כי היא מאוד מתקדמת בהבנה שלה. היום היא מדברת כמעט שוטף היא יכולה בקלות להסביר את רצונותיה. היא יכולה לתרגם למעלה מ50 מילים מעיברית לאנגלית והפוך (הסבתא שלה דוברת אנגלית) היא ידעה לעשות חיבור של אחד ועוד אחד בעודה בת שנה חודשיים - כמו כן היא כבר יודעת לספור עד 10 את האלף בית היא מדקלמת גם את הABC היא לומדת עכשיו ויש עוד הרבה דברים ביכולות שלה כמו למשל זיהוי האות B כתובה וכד'
זהו סיפור הרקע - העניין הוא שיש מצבים שלי כהורה קשה להתמודד . אני רגילה שילד בן שנתיים מתנהג בצורה ילדותית ועם הבת שלי זה שונה - אני כבר יכולה לנהל שיחה בוגרת וזה קצת מפחיד אותי בעיקר ב"איך להתמודד עם זה" . היא יודעת מה זה חצי של שלם או חלק של שלם ואפילו משתשת במושג הזה בכדי קבל "חצי שוקולד" או "קצת" היא משתמשת במושגים "אפילו" "מה פתאום" "אולי" והיא באמת מבינה את ההגדרה של המילה הזו. בנוסף היא אומרת לי" שהיא אוהבת אותי " - היא יודעת להגדיר רגשות כבר מהיותה בת שנה וחודשיים - מי עצוב מי בוכה מי שמח. כשהיא חולה היא אומרת לי שהיא לא רוצה להיוצת עצובה אלא שמחה. יום אחד כשלי ולבעלי היה ויכוח היא שאלה אם אבא ואמא ברוגז?
היא יודעת להשתמש בבניינים שונים של המילה בין עם זה עתיד הווה או המחר - בודד ורבים זכר ונקבה (לא בצורה מושלמת יש טעויות מידי פעם).
היא גמולה מגיל שנה ו10 חודשים - אפשר להגיד שמגיל שנתיים היא גמולה לגמרי.
היא מאוד אוהבת מוסיקה ובעיקר את צ'ייקובסקי - היא מבקשת שאני אשמיע לה - היא מדמיינת צלילים ומפרשת אותם לבעלי חיים למשל צליל גבוה לציפור פרפר או פרח וצלילים כבדים ונמוכים לפילים והיפופוטם. היא יודעת מה זה קול גדול ומה זה קול קטן - כשהיא שרה היא שרה בקול גדול או קטן.
אני פונה לפורום הזה מכיוון שתמיד אמרו לנו שהילדה יותר מידי חכמה ואולי היא מחוננת - אני לא מנוסה וקצת מפחדת מהנושא. אני מאוד אשמח לדעת האם זה נכון? מהם הסימנים למחוננות? איך אפשר לאתגר ילד שכזה? איך מתמודדים עם ילד שכזה?
היום אני לא יכולה להסתיר ממנה דבר - שקרים לבנים היא קולטת -היא זוכרת הכל - אני לא יכולה להגיד לה מחר נלך לים ולא לקחת אותה - היא תבקש למחרת היום ללכת לים! היא יודעת מה המשמעות של בוקר לילה מחר ויום שישי - היא יודעת את השוני בינהם ויודעת שמדובר בזמן.
יש לה הומור משל עצמה היא אפילו ממציאה בדיחות שבאמת מצחיקות אותנו כגדולים!!!!
אני אשמח לעזרה בנושא מחוננות וכן אני ארצה לדעת אם היא מחוננת למרות שנאמר לנו שאין צורך לדעת וזה יכול לפגוע בעיקר בציפיות שלנו כהורים אך אני כן אשמח לדעת, בעיקר אם אני יכולה ומותר לי לדחוף אותה עוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מחוננת
14/01/2010ורד
אין ספק שאת מתארת התפתחות מרשימה מאוד של ביתך.
בגיל שנתיים ושלושה חודשים עדין איננו מדברים במונחים של IQ אלא במונחים של ציון התפתחותי.
ובגיל זה אין עדין תכניות התפתחותיות לילדים שמתקדמים ביכולות הלמידה שלהם. הסיבה לכך נעוצה בהנחה שלא ניתן לזרז את "התוכנה ההתפתחותית הרגשית של הילד" ולראיה - ביתך נגמלה בגיל שנתיים. ילדים בגיל זה נמצאים בעיצומו של מסע גדילה מפרך ומאתר שרובו בוחן את היכולת שלהם להכיר את עצמם כאינדיוודואל נפרד מההורים.
בהתאם לזו, כל שנותר לי לומר הוא שתהנו מהתפתחותה המואצת, תוכלו להעשיר אותה בחוויות למידה ולקראת גיל גן עריה - מומלץ לעדכן את הגננת ולבנות תוכנית מותאמת לה בהעשרה.
בהצלחה
עינת הרף כשדאי
פסיכולוגית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוכי, תודה רבה על העזרה
ורד19/01/2010אגב - מאיזה שלב כן ניתן לעשות איבחון ובעצם להתערב ולהשפיע על ההתפתחות השכלית של הילדה?
שנה הבאה היא ניכנסת לגן טרום טרום חובה - האם מספיק לעדכן רק את הגננת? האם היא מומסכת לעשות איבחון ראשוני בהסתמכות על הניסיון שלה בלבד?
שאלה שלא קשורה - לפעמים היא משתמשת בגוף שלישי על עצמה - במקום לומר "אני" היא מציינת את השם שלה - ממה זה נובע? האם זה נכון שילדים אשר הם דו לשוניים נוטים לעשות זאת? האם זה לגיטימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד21/01/2010אגב - מאיזה שלב כן ניתן לעשות איבחון ובעצם להתערב ולהשפיע על ההתפתחות השכלית של הילדה?
שנה הבאה היא ניכנסת לגן טרום טרום חובה - האם מספיק לעדכן רק את הגננת? האם היא מומסכת לעשות איבחון ראשוני בהסתמכות על הניסיון שלה בלבד?
שאלה שלא קשורה - לפעמים היא משתמשת בגוף שלישי על עצמה - במקום לומר "אני" היא מציינת את השם שלה - ממה זה נובע? האם זה נכון שילדים אשר הם דו לשוניים נוטים לעשות זאת? האם זה לגיטימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח היכולת השכלית
27/01/2010אפשר לעשות אבחון בכל גיל. פיתוח היכולות של הילד נעשה מרגע לידתו : כל גרוי שהוא נחשף לו, וכל העשרה שנותנים , מפתחים אותו.
הגננת מסוגלת, על בסיס נסיונה, לזהות אם ילד מתפקד ברמת ילדים אחרים בני גילו, או אם הוא חריג.
אין זה בסמכותה לאבחן. זה תפקידם של פסיכולוגים התפתחותיים, ו/או אנשי מקצוע אחרים, כמו קלינאית תקשורת.
לגבי שימוש בגוף שלישי - זה נפוץ אצל ילדים בגיל מסויים, מתוך הקושי להבין את מושג ה'אני'. הרי כל אחד הוא 'אני', ולכן הבלבול. מאותה סיבה, יש ילדים המכנים את עצמם בשמם הפרטי ('דני רוצה', במקום : 'אני רוצה').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)