מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן השנתיים ושלושה חודשיםעינב17/01/2010
שלום,
בני בן השנתיים ושלושה חודשים עדיין לא הסתגל לגן מראשית ספטמבר הוא בגן פרטילפני כן היה יחד איתי בבית,
מבחינה התפתחותית הוא ילד מאוד חכם, יודע צורות וצבעים וכד', גם מתבטא יפה מבחינת מילים.
מבחינה מוטרית קצת קשה לו לטפס וכו' הוא לא כל כך אוהב...
הוא ממש קשור אלי, בבוקר עדין זה צרחות של לא רוצה ללכת לגן... אל תעזבי אותי וכד'...
כל ילדי הגן הולכים בריצה לגן ובשמחה, מחבקים את הגננת וכו'...
אבל בני ממש מתקשה עדין לא הסתגל כנראה , היא טוענת שהבכי של הפרידה נמשך כמה דקות ואחר כך הוא נרגע ומשחק יפה...
היום בבוקר זה הגיע לשיא, הוא אמר לי "אמא אל תעזבי אותי" עשה עצמו משתעל אמר אני חולה צריך ללכת לרופא..
ואף ביקש גן אחר..
אמרתי לו שאינני עוזבת אותו שהוא הולך לגן קצת ואני באה לקחת אותו שאני הולכת לקנות לו משהו טעים ועוד מעט באה, עדיין הוא בכה מאוד וצרח שעזבתי... מה לעשות, האם זה אומר כי הגן לא מתאים לא?
האם זה פשוט פינוק? יש לציין כי הם 17 ילדים עם גננת ועוזרת, קיבלתי המון המלצות טרם נכנס לגן, השאלה האם 4 חודשים שהוא עדיין בוכה בפרידה לא אומר שמשהו לא תקין...
תודה
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
17/01/2010ארבעה חודשים הם זמן ממושך מידי להסתגלות לגן חדש.
נראה לי שחשוב לבחון האם הקושי בהסתגלות נובע מקושי אובייקטיבי בסביבת הגן, או אולי קושי שלו להסתגל לדברים חדשים בכלל, או אולי אפילו אמביוולנטיות שלך כלפי תהליך השילוב בגן או כלפי הצוות המחנך. קשה לי לייעץ לך בפורום זה, אני ממליצה לך לפנות ליעוץ בנושא.
בהצלחה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה השאלה על איזה יעוץ מדובר
עינב19/01/2010ילד שיש לו בעיה ספציפית להתנתק ממני זה משהו שצריך טיפול..?
אם כן איזה?
תודה רבה על התגובה המהירה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יעוץ
19/01/2010
המטרה היא שבנך יצליח להסתגל למעון חדש, אחרי תקופה סבירה של התרגלות. ארבעה חודשים זו זמן ממושך מאוד וחשוב להבין מה קשה לו ואיך לעזור לו.
אני ממליצה לפנות לפסיכולוג התפתחותי או יועץ חינוכי על מנת לסייע לו להכנס בצורה שלווה יותר למעון.
עינת הרף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)