בני בן השנתיים ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן השנתיים ושלושה חודשים
    עינב
    17/01/2010

שלום,
    בני בן השנתיים ושלושה חודשים עדיין לא הסתגל לגן מראשית ספטמבר הוא בגן פרטילפני כן היה יחד איתי בבית,
    מבחינה התפתחותית הוא ילד מאוד חכם, יודע צורות וצבעים וכד', גם מתבטא יפה מבחינת מילים.
    מבחינה מוטרית קצת קשה לו לטפס וכו' הוא לא כל כך אוהב...
    הוא ממש קשור אלי, בבוקר עדין זה צרחות של לא רוצה ללכת לגן... אל תעזבי אותי וכד'...
    כל ילדי הגן הולכים בריצה לגן ובשמחה, מחבקים את הגננת וכו'...
    אבל בני ממש מתקשה עדין לא הסתגל כנראה , היא טוענת שהבכי של הפרידה נמשך כמה דקות ואחר כך הוא נרגע ומשחק יפה...
    היום בבוקר זה הגיע לשיא, הוא אמר לי "אמא אל תעזבי אותי" עשה עצמו משתעל אמר אני חולה צריך ללכת לרופא..
    ואף ביקש גן אחר..
    אמרתי לו שאינני עוזבת אותו שהוא הולך לגן קצת ואני באה לקחת אותו שאני הולכת לקנות לו משהו טעים ועוד מעט באה, עדיין הוא בכה מאוד וצרח שעזבתי... מה לעשות, האם זה אומר כי הגן לא מתאים לא?
    האם זה פשוט פינוק? יש לציין כי הם 17 ילדים עם גננת ועוזרת, קיבלתי המון המלצות טרם נכנס לגן, השאלה האם 4 חודשים שהוא עדיין בוכה בפרידה לא אומר שמשהו לא תקין...
    תודה
    עינב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

17/01/2010

ארבעה חודשים הם זמן ממושך מידי להסתגלות לגן חדש.
    נראה לי שחשוב לבחון האם הקושי בהסתגלות נובע מקושי אובייקטיבי בסביבת הגן, או אולי קושי שלו להסתגל לדברים חדשים בכלל, או אולי אפילו אמביוולנטיות שלך כלפי תהליך השילוב בגן או כלפי הצוות המחנך. קשה לי לייעץ לך בפורום זה, אני ממליצה לך לפנות ליעוץ בנושא.
    בהצלחה עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה השאלה על איזה יעוץ מדובר

עינב
    19/01/2010

ילד שיש לו בעיה ספציפית להתנתק ממני זה משהו שצריך טיפול..?
    אם כן איזה?
    תודה רבה על התגובה המהירה,
    עינב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה יעוץ

19/01/2010

המטרה היא שבנך יצליח להסתגל למעון חדש, אחרי תקופה סבירה של התרגלות. ארבעה חודשים זו זמן ממושך מאוד וחשוב להבין מה קשה לו ואיך לעזור לו.
    אני ממליצה לפנות לפסיכולוג התפתחותי או יועץ חינוכי על מנת לסייע לו להכנס בצורה שלווה יותר למעון.
    עינת הרף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו