מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה רגישהמורן19/01/2010
שלום
ביתי בת 4.5 ילדה חכמה, מפותחת מבחינה שכלית, רגישה ומאוד עדינה.
היא מדברת המון על מוות.
אני לא יודעת מאיפה היא שומעת על הנושא. בטח לא בבית ולא בגן.
למשל היא מספרת שפעם ראתה אדם מת על הספסל.
הסברתי לה שהוא כנראה אדם מחוסר בית והוא פשוט ישן (זה הסבר טוב לילדה בגילה?)
היא שואלת המון על תאונות דרכים. למשל מה יקרה אם מכונית תדרוס את כולנו (אבא, אמא, אח קטן, אותה, סבא וסבתא)
אני מסבירה לה שהיא חוצה את הכביש רק עם אחד מהמבוגרים, שאנחנו שומרם עליה, שמסתכלים לשני הצדדים וכדומה.
היא עדיין התעקשה על השאלה והסברתי לה שגם הנהגים ברכב מסתכלים טוב טוב כי הם לא רוצים לפגוע באף אחד.
לבסוף ביקשתי ממנה שתפסיק לחשוב על הנושא הזה והיא הסבירה לי " המחשבה באה לי לבד לראש"
אני לא יודעת מה לענות
עלי לציין שאני ובעלי פרודים מזה כ- 3 חודשים, (הזמן שלדעתי היא מדברת על מוות ותאונות או שאולי אין קשר בין הדברים) אנחנו ביחסים טובים מאוד וגם בחיי הנישואים היא ואחיה הקטן לא נחשפו להתנהגות לא נעימה.
היא ילדה חכמה מאוד שמאז ומתמיד שואלת "שאלות קיומיות" רק שהנושאים הספציפיים האלה מאוד מלחיצים אותי.
איך להתמודד, אלו תשובות נכונות\נעימות יותר לאוזניים שלה?
האם זה טבעי שילדה בגילה מעלה נושאים אלו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רגישה
25/01/2010ילדתך אכן מקדימה את המאוחר
מרבית הילדים שואלים שאלות קוסמיות על המוות לקראת גיל שש, בשלב שבו מתחילה ההבחנה בין המציאות, הדמיון והעולם הבא. בשלב זה ילדים מתחילים לתהות לאן מגיעות הנשמות לאחר המוות.
יתכן ומדובר בילדה ששאלות קיומיות אכן מטרידות אותה והיא נוטה להכנס לעומקם של דברים ולא לקחת אותם כמובן מאליו. ילדה שכזו לא תסתפק בסילוק מחשבות, אלא תצטרך לשמוע תשובות שמצד אחד מספקות לה מענה קונקרטי אך גם מאפשרות הגנה וביטחון.
בנוסף, אחד הקריטריונים החשובים בעיני אכן קשור בפרדה שלך ושל בן זוגך. למרות היחסים הטובים ביניכם, מדובר בסוג של רעידת אדמה עבור ילדים ובאופן טיבעי הם מעלים שאלות הבוחנות את יציבות החיים עבורם.
אני מציעה לענות תשובות שאכן תומכות בביטחון ובהגנה שתספקו לה מפני כל דבר שעשוי לפגוע בה. בנוסף, כן חשוב להסביר לילדים , במילון המונחים שלהם, מה קרה לאחרונה בבית סביב הפרדה שלכם.
בהצלחה. עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)