קשב וריכוז בגיל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז בגיל שנתיים
    מאיה
    29/01/2010

שלום,

בני בן השנתיים וחודש הוא ילד חייכן,חכם (יודע לזהות ספרות, צבעים, צורות), יש לו זיכרון מדהים לשירים ודקלומים ששמע רק מס' פעמים. מאידך, הוא מאוד סגור וביישן, בעיקר בגן וליד עוד ילדים. לוקח לו זמן להיפתח. בנוסף, די וותרן ולא עומד על שלו מול ילדים אחרים.
    אבל זו לא הבעיה ....
    הגננת אמרה לנו (וכמובן גם שמנו לך בבית אך חשבנו שמדובר בגיל "שנתיים הנוראיות") שקשה לו מאוד לשמור על ריכוז במפגשים ובפעילות שלא מעניינות אותו. אם זה זה שיר או דיקלום או משהו שהוא אוהב, אז הוא מהופנט. אם לא, הוא קם מהמפגש והולך לשחק בעניינים שלו ובדברים הרגלים שהוא נוטה לשחק איתם. כמו כן, בשעת האוכל (וזה גם בבית) אין לו סבלנות לשבת יותר מדי, תוך כמה זמן הוא פשוט קם וצריך כל הזמן להחזיר אותו למקום.
    הוא גם לא כל כך אוהב פאזלים, משחקי קופסא, בניית מגדלים (זה ממש אף פעם לא עניין אותו), צריך ממש להושיב אותו בכוח לשחק משחקי קופסא.
    כולם אמרו לנו שהוא "סתם שובב" או "משתעמם מהר", אך אני חושבת (וכנראה גם הגגנת אחרת לא היתה אומרת משהו) שאולי יש לו הפרעת קשב או משהו אחר.
    אני יודעת שלא מאבחנים בגיל כזה, אך אני רוצה לעזור לו ומאוד מודאגת שזה יקשה עליו בעתיד.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• קשב וריכוז

ד''ר מיקי הר-גיל
    30/01/2010

מאיה שלום
    הפרעת קשב וריכוז בעיקר המרכיבים ההיפר אקטביים אמפולסביים לעיתים מתבטאים מגיל צעיר.
    ניתן לאבחןן גם בגיל צעיר, פני להערכת נוירולוג או להערכה במכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך, לעיתים טיפול בריפוי בעיסוק בשילוב עם הדרכת הורים עוזר, בדקי שמיעה וראיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו