מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחציהדס18/03/2010
שלום רב
יש לי שתי שאלות לגבי הבן שלי
הוא מתוק אמיתי בן שנה וחצי, חייכן ופעיל ונמצא איתי בבית ולא בגן .
הבעיה הראשונה היא, שפתאום כשהוא מתעצבן הוא מתחיל להכות, נותן סטירות ( אומנם חלשות ) אך עדיין מגיב ככה כשאנחנו לא מרשים לו משהו והוא כועס..לפעמים הוא גם מכה את עצמו בראש כשהוא כועס ..מה לעשות עם התגובה שלו ?
שאלה שנייה קשורה לשינה ולהרדמות.. שמנו לב שכשהוא נכנס למיטת תינוק שלו הוא מתחיל לבכות בהיסטאריה שמובילה להקאות, הוא רק רואה את המיטה והסורגים של המיטה, הוא פשוט לא נרגע מבכי, ניסינו לשבת לידו, לדבר איתו, הרמה הורדה..לא עזר, בסופו של דבר זה לא היה שווה לי את עוגמת הנפש שלו וקנינו לו מיטת מעבר.
היום יהיה הלילה הראשון שלו במיטה ורציתי לדעת איך אפשר להפוך את זה לטקס מבחינתו שירצה להירדם שם..וכמה בן שנה וחצי מבין באמת את המשמעות של מיטה חדשה בחדר שלו ...
תודה רבה
הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי
19/03/2010הדס שלום,
1. לגבי המכות - זו תופעה מוכרת בגיל שנתיים, לפני שהילד מתחיל לדבר, ומשייכים אותה לתסכול של הילד, שעדיין קשה לו להתבטא.
הדרך להגיב היא בביטוי כעס של ההורה, באמירת "אסור!" בפנים רציניות וכועסות, כדי שהילד יבין.
2. מבחינת השינה - אפשר לקשט את המיטה, לשים עליה בובות-חיות שהילד אוהב, אפילו פרחים מנייר, אולי סדינים חדשים עם ציורים של דמויות אהובות עליו. אני מקווה שזה יפעל.
כל טוב. שינה מתוקה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)