מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד להכאה או דחיפה ע"י מטפלתשגית20/03/2010
לד"ר יוכי שלום רב
בני בן2.5 שנים ,הוא נמצא בגן שבו יש שתי מטפלות.
כל יום שבני חוזר מהגן אני שואלת אותו איך היה בגן ואיך המטפלות מתנהגות אליו ,לא בצורה תוקפנית או לחוצה ,ממש שאלה כדרך אגב .
לפני כשבוע שאלתי את בני איך מטפלת מסויימת התנהגה אליו והוא אמר שלא יפה ,שאלתי אותו מה היא עשתה ?והוא אמר שהיא הכתה אותו.
שאלתי אותו כיצד והוא תיאר לי .
כמובן ששאלתי למה היא עשתה זאת והוא ממש תיאר בצורה מפורטת מה קרה ומה היא אמרה .
סיפרתי את הדבר למטפלת ,היא אמרה שהיא לא נגעה בילד ,{האמת אני מאמינה שהיא לא הכתה ,כנראה שהיא עשתה משהו שהתפרש לילד לא נכון כמו החזיקה אותו חזק אומשהו כזה ,לא שאני מסכימה עם זה גם }ביקשתי ממנה לשוחח עימו ולבדוק למה הוא אמר זאת .
אתמול קרה משהו דומה ,בני היה אמור לצאת לחצר ויש לו דובי שהוא תמיד לוקח לגן ,הוא רצה לצאת איתו ,המטפלת לא הסכימה ,ובני לא הסכים לצאת בלעדיו ,בסוף לפי טענתה היא ויתרה לו ואמרה לו לצאת לחצר אך הילד בכה כשהוא הגיע לחצר ,כאשר המטפלת השניה שאלה אותו למה הוא בוכה הוא אמר שהמטפלת השניה דחפה אותו .
חשוב לי לציין שאני יודעת שבגילאים אלה הילדים נוטים לפרש דברים לא נכון ,אך עדיין מדובר בילד מאוד נבון שמתאר לי את הנעשה בצורה מפורטת למדיי {הוא מדבר בצורה שוטפת ומובנת }
הוא לא אמר שמשהי אחרת מהמטפלות עשתה משהו אלא רק אותה אחת .{כמובן שהיא מכחישה }בנוסף הוא כן פונה אליה ומשוחח עימה במשך היום וכן נהנה ללכת לגן .
אני ממש לא רגועה מהדבר ואני לא יודעת איך אני אמורה לפעול הלאה{איך אני אמורה לדעת שבאמת הילד מוגן }
אשמח לקבל ממך תגובה על מה שרשמתי ולקבל עצה או שתיים .
תודה מראש
שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להכאה
21/03/2010שגית שלום,
הדרך הנכונה ביותר לדעתי היא לשוחח עם הגננת שאחראית על הגן, ולבקש ממנה לפקוח עין ולבדוק מה בדיוק קורה.אפשר גם לבקש מהמטפלת שאם קרה משהו עם הילד בגן - שתכתוב לך.
קשה למצוא בטחון מלא, אבל אני משערת שעכשו, אחרי שנושא ההכאה נפתח באופן גלוי, המטפלת לא תרשה לעצמה להתנהג בתוקפנות.
נקווה שתהיי משוכנעת שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)