מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור בשתי שפות ונסיעה ללא ילדיםיעלי30/04/2010
ראשית כל - שמחתי ל'גלות' את הפורום המוצלח הזה, קראתי והשכלתי מתשובותיך לשאלותיהם של אחרים.
ובכל זאת - שתי שאלות:
1. ילדתי בת שנה וחצי, עד לפני כשלושה חודשים היתה בבית עם הסבתות, מוקפת בסביבה דוברת אנגלית. או אז, נכנסה לגן דובר עברית וכבר עכשיו, רק שלושה חודשים אחרי, אני שמה לב שהעברית 'משתלטת' (אנו שואלים באנגלית, היא עונה בעברית. רוב המילים החדשות שלה - בעברית, בספירה עד עשר באנגלית שבה כבר שלטה, היא עכשיו מדלגת על חמש ושש). אני שמחה שהשפה שלה מתפתחת אבל חבל לי שהאנגלית נהיית פחות דומיננטית. יש שיטות 'לשמר' את האנגלית שלה?
2. בעלי ואני מעוניינים לתכנן נסיעה של שנינו בלבד בפבואר הקרוב, אז הילדה תהיה בת שנתיים ורבע, ובע"ה יהיה צאצא נוסף בן כחצי שנה. הילדים יישארו עם הסבתות (כפי שבטח הבנת - לפחות הגדולה קשורה אליהן מאוד). מבחינה 'זוגית' נשמח שהנסיעה תהיה ארוכה, אבל רציתי לשאול מהו פרק זמן סביר לפרידות מבחינת ילדים בגליאים אלו. אם זה קשור בעלי נוסע לתקופות של 3-4 שבועות כל כמה חודשים (כבר היו לו 4 נסיעות כאלו מאז שהילדה נולדה), אם כי אני תמיד נשארת כאן.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו-לשוניות/פרידה מהילדים
01/05/2010יעלי שלום,
ראשית, תודה עבור המחמאות שלך. אני שמחה לעזור ככל שניתן. הרי כולנו יודעים כמה קשה לגדל ילדים...
לשאלותייך :
1.בעניין השפות - ככל שילד גדל, הוא מבין יותר מה השפה ה"חשובה" ובה הוא ישתמש.ומה ש"חשוב" הוא שפת החברה.
אין מקום לדאגה בעניין זה, כיוון שהידע אינו נמחק, וגם אם יחזרו לשפה כעבור שנים, הידע יהיה טוב.
יש לי נסיון דומה מילדי=שלי, והם דוברי אנגלית מצויינת בבגרותם.
2. בעניין הפרידה לצורך נסיעה - קשה לומר. בגיל שנתיים וחצי, תפישת הזמן אינה ברורה. שבוע הוא הרבה, וחודש זה כמעט נצח. לכן, הייתי מחליטה על 10 ימים, מקסימום שבועיים.
חשבו במהלך הנסיעה להיעזר בסקייפ, כדי לתקשר עם הילדה הגדולה. כדאי גם להכין אצל הסבתות מלאי של מתנות קטנות כדי לתת לה מידי פעם, בשמכם.
כל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)