מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7 חודשיםשירה09/05/2010
לפני חודש פניתי לרופא הילדים שביתי לא מתהפכת מגב לבטן הוא בדק אותה ואמר טונוס ירוד מעט בחגורת הכתפיים ושזה לא רציני ושאני יחכה אני אמא לחוצה בכל זאת ביקשתי הפניה להתפתחות הילד לפני שבוע וחצי הילדה החלה להתהפך ולכן לא מסרתי את הטפסים להתפתחות הילד היא תינוקת חיכנית שצוחקת ומחייכת מסתכלת שקוראים בשמה או לכל רעש אחר שהיא רואה את האחים שלה חיוך עולה על פניה כשמישהו מחזיק אותה ואני אומרת לה לבוא עם הידיים היא מושיטה ידיים לבוא אלי ,מחזיקה בקבוק לבד,מכניסה ידיים וחפצים לפה ,מעבירה חפץ מיד ליד מסתובבת שהיא על ביטנה בציר אך עדין לא מביאה את כפות רגליה לפה . ובנוגע לאוכל שזה בקבוק אין בעיה היא מאושרת, בכפית כאילו סוגרת את הפה ופותחת מעט ושואבת לאט מהכפית במרק יותר קל לי להאכיל אותה פרות יותר קשה האם זה בסדר? והאם בכל זאת עלי לפנות להתפתחות הילד שלא יהיו עיקובים עתדיים זחילה הליכה וכד' לפי תיאור זה עלי לדאוג ? אודה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא מתהפכת
ד''ר יהודה ברק10/05/2010שלום סיגל
סביר להניח שרופא הילדים צדק. איחור במוטוריקה גסה בלבד הוא לרוב חסר חשיבות. טווח הגיל שבו ילדים יושבים , עומדים הולכים ועוד, הוא רחב מאוד. לעתים קרובות זה משפחתי וגם ילדים אחרים במשפחה מאחרים בציונ הדרך התנועתיים, אך לרוב אין לכך משמעות. לפי התאור שלך הילדה מפותחת במוטוריקה עדינה וכן היא מגלה ענין וסקרנות וקשר טוב עם הסובבים אותה וזה כמובן חשוב הרבה יותר להפתחותה של התינוקת בעתיד. בניגוד למיתוס שהומצא על ידי שני נוכלים אמריקאים בשנות השישים של המאה הקודמת, יש ילדים רבים שמדלגים על שלב הזחילה והתפתחותם נורמלית לחלוטין. בכול זאת הייתי מצפה מרופא הילדים שיעשה גם בדיקה של רפלקסים גידיים וכן בדיקה של כוחם של השרירים. זו בדיקה פשוטה שיש בה כדי להוכיח שהכול תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חד' שאלה לד"ר יהודה ברק
שירה11/05/2010קודם כל תודה רבה על התשובה בתשובתך ציינת שכדאי לבדוק רפלקסיים גידיים וכוחם של השרירים פניתי לרופא הילדים והוא אמר שרק בהתפתחות הילד יכולים לבדוק זאת ביקשתי אולי הפניה לנורולוג והוא אמר לי שזה יקח יותר זמן. בעלי אומר לי לעזוב את הילדה שעכשיו התחילה להתהפך אך אני אמא מודאגת שרוצה לעשות כל שאפשר האם למרות שהתחילה להתהפך עכשיו למרות האיחור כדאי לפנות להתפתחות הילד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חודשים
שירה13/05/2010או אולי אורטופד יכןל לבדוק זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוירולוגית
ד''ר יהודה ברק13/05/2010האמת היא שכול רופא אמור לדעת לעשות בדיקה נוירולוגית בסיסית כולל רפלקסים. לא חייבים ללכת למומחה לצורך זה. סביר גם להניח שהבדיקה תהיה תקינה ובעלך צודק. בכול מקרה אם אין ברירה אפשר לחכות בסבלנות לתור לנוירולוג והוא יבדוק את הילדה
בברכה דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)