מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפהגל11/05/2010
אני שאלתי בנושא אבל שאולת שוב קצת דואגת
הבת שלי אוטוטו בת שנה וחצי ומבחינה התפתחותית היא עושה הכל לאט מבחינה מוטרית היא עדין לא הולכת רק מסביב לשלוחן או אם נותנים לה ידים היא לא יודעת לעמוד לבד והיא די חוששת באופי שלה פחדנית קצת.גם ישיבה וזחילה על שש עשתה בגיל מאוחר קרוב לשנה.
הבעיה מבחינה קוגנטית מבחינת השפה שלה אני לא רואה שהיא מתקדמת בנתיים היא יודעת להגיד רק: "אבא", אמא היא לא יודעת היא אומרת משהו דומה ימה -משהו כזה , היא אומרת הבהרות כגון:
גו גו גו GO , אור היא אומר או , ידועת להגיד גע גע גע. אומרת מילה שדומה ל"לא" או משהו כזה .
אם היא רוצה משהו אז היא מצביעה עליו ואומרת איזה הבהרה אחת. אבל אני חושבת שרק המילה "אבא" היא המילה העיקרית שלה בת 2 הבהרות וכל השאר זה קישקושים של "או" "גו" אין לה כמעט מילים ואני קצת דואגת מהבחינה הזו שזה לא תקין.
אני רוצה להוסיף שהיא מבינה הרבה דברים שאני אומרת לה כמו תסתכלי עלי, למעלה , תכניסי לקופסא תוציא וכו'
האם כדאי לאבחן אותה ומה מומלץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות איטית
12/05/2010גל שלום,
לדעתי, אין לך סיבה לדאגה, ואין צורך שתאבחני את הילדה. לפי תיאורך, היא עומדת בנורמה, גם אם זה בקצה האיטי של הנורמה. תני לה ללכת בקצב שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גל12/05/2010אני יותר דואגת מבחינת השפה האם זה תקין מבחינת הליכה פחות, השפה זה נורמלי שהיא אומרת שתי הבהרות רק אבא והשאר מקשקשמת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
13/05/2010גל, היא ממש בסדר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה (:
גל13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)