שיתוף פעולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוף פעולה
    אמא מודאגת
    22/05/2010

שלום רב.

ברצוני לשאול שאלה נוספת אודות בני בן השנה וחצי (ממש עוד מעט). כפי שכבר ציינתי ילדון פעיל, דינאמי, מרבה בקשר עין, צוחק ומבסוט מהחיים, משחק מחבואים ומשחקי "קו קו" ותופסת וכמובן צוחק עד לב השמיים תוך כדי בריחה מאיתנו. ממלמל ומקשקש הרבה בטונים משתנים ועושה רושם שיודע בדיוק מה הוא רוצה ולא פראייר של אף אחד...:) הולך מגיל שנה ומבלה את רוב שעות היום בהליכה נמרצת ונהנה מכל רגע. הולך עם עגלות עם צעצועים, יוצא ונכנס מהבית לחצר הפרטית שלנו הלוך ושוב ללא הפסק. מדי פעם מתיישב וצופה מעט בטלביזיה (אוהב מאוד את דורה וכשאומרים לו שעוד מעט יש דורה הוא ישר טס לספה מתיישב וממתין). מה שכן, אינו מדבר בכלל כרגע למעט המילמולים וההברות הרבות, אין משהו מובנה. מה שמוזר לי הוא שעד לפני חודש למשל הרבה לענות לנו כששאלנו אותו איך עושה החיה הזו והחיה הזו, ענה מיידית וצדק. כיום אם אני שואלת אותו עושה רושם שהוא מתעצבן ומקשקשק בקול ומסרב לשתף פעולה. פשוט נגמר עידן הקולות של החיות! הוא כבר אמר את המילה "טרקטור" (כמעט במלואה..) ו"במבה" ואם משהו נופל על הרצפה אז הוא אומר "בום!", כשאומרים לו "אחת, שתיים ו..." אז הוא משלים "שלוש" (כמובן בלי האות "ש" אלא משהו כמו ALO) ונראה כי הוא מבין הרבה יותר ממה שמסוגל לומר. האם העובדה שאינו מגיב לשאלות בנושא החיות או איברי גוף (איפה האף? אז הוא רק מסתכל על האף ולא שם על עצמו את האצבע..אם אני שואל איפה השיניים, הוא יודע שאוטוטו אני אנקוש בהן אז הוא כבר פוצח בצחוק ומסתכל על השיניים שלי) מצביעה על בעיה???

אשמח לתשובה.
    תודה תודה.
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף פעולה

הוספת תגובה

• דבר נוסף...

אמא מודאגת
    22/05/2010

אם אבקש ממנו לומר מילה מסויימת אז לעיתים ייענה ויאמר ולעיתים ימשיך בעיסוקיו ולא ירצה לשתף פעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור

24/05/2010

לילך שלום,
    ראשית, צריך לדעת שההתפתחות אינה מתקדמת בקו ישר, אלא בעליות ומורדות, והרבה פעמים יש התקדמות ואחריה נסיגה, עד שהידע מתייצב.
    ודבר שני - כשחוזרים יותר מדי (אמא נודניקית !) נמאס לילד, והוא עשוי להפסיק לשתף פעולה.
    הניחי לו. הוא בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו