מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה והאות "ל"אמא מודאגת22/05/2010
שלום רב שוב. הפעם בעניין הבת. יש לי ילדונת בת שלוש ו- 4 חודשים עוד מעט. יש לנו גם את הבן המקסים אשר בעניינו שאלתי קודם לכן בהודעה נפרדת.
הילדונת מקסימה, תקשורתית, חכמה במיוחד, עירנית, אחראית, בעלת דמיון מפותח מאוד מאוד, מצחיקה ונעימה.
שני דברים מטרידים את מנוחתי בכל הנוגע אליה: היא אינה הוגה כהלכה את האות "ל", עד לפני חודשיים זה היה ממש "י" לכל דבר ובאחרונה היא מנסה וזה כבר נשמע שונה מהאות "י" אך ממש לא "ל" אמיתית. מה לעשות?
עושה קקי בשירותים כבר חודשיים ימים וממש מתאפקת עד שמגיעה לשירותים (בגן לעיתים מפספסת כי היא עדיין רוצה שאני או אבא שלה נהיה לידה כשהיא יושבת בשירותים) אבל בכל הנוגע לפיפי, אין מצב! נראה כי אינה בכיוון בכלל. היא מבינה ואומרת שעליה לבקש ממני לעשות פיפי בשירותים אך בדיוק כמו המשפט: בין אמר ועשה מרחק ת"ק פרסה...זה בול היא! אני לא אומרת שום דבר מעבר לזה שבפעם הבאה כשהיא תרגיש שהיא צריכה פיפי אז שתבוא לבקש מאמא או מאבא. היא לא עושה את זה ואני בינתיים שמחה על הקקי. בספטמבר הקרוב היא תלך לגן העירוני. מה לעשות? להוריד את הטיטול כשיהיה ממש חם יום יום? לחכות?? אני די מתלבטת.
תודה.
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה / היגוי ל'
24/05/2010לילך שוב שלום,
1. ל' ו-ר' הן אותיות קשות להיגוי, ואחוז מסויים של הילדים מחליף אותן ב-י' עד גיל מסויים. בדרך כלל עד גיל 4.
2. לגבי הגמילה - נראה לי שעדיין אינה בשלה. הניחי לה. בהחלט ייתכן, שעוד חודש חדשיים תבשיל, ואז תיגמל בתוך זמן קצר ביותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)