מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים לקראת לידת אח?יעלי07/06/2010
שלום ושוב תודה לכם על הפורום הנהדר!
הבת שלי בת שנה ו-8 חודשים, אני ממש בסופו של הריון נוסף. בשבוע האחרון נראה שיש לה צורך הולך וגובר בנוכחות שלי, בצורה מדאיגה. זה התחיל בהיסטריה כאשר שמים אותה לישון, כולל צרחות חריגות ולפני יומיים גם למדה לצאת מהמיטה. לאט לאט זה משתלט גם על שעות הערות - אם אני יוצאת מהבית היא בהיסטריה, כל הזמן נדבקת אלי וקוראת אמא אמא, עד שהיום כבר נאלצו לקרוא לי לקחת אותה מהגן באמצע היום. לדעת הגננת מדובר בחרדת נטישה על רקע הלידה הקרבה (וגם בעלי ואני נסענו ליומיים לפני שכל זה התחיל). היא המליצה לי לא לדבר בפניה על הלידה ולנסות לאט לאט להתרחק (אמא הולכת למטבח/למכולת וכו'). בינתיים בגלל שהיא מטפסת מהמיטה אז בשעת ההרדמה אני נשארת לידה (יושבת בכסא ולפעמים שרה לה, כאשר היא במיטה). מקוה שמחר תהיה לה מיטה חדשה, אם כי אז היא תוכל להסתובב בבית, שזו בעיה אחרת...
האם אכן רגיל שילדים כ"כ בלחץ לקראת הלידה? ואיך ניתן להקל עליה? מצד אחד מאוד חבל לי שהיא סובלת אבל מצד שני כל ה'חינוך' נפגע - ההשכבה שלה לישון (שהיתה מצוינת, עם טקס קבוע שלא השתנה), העובדה שכשהיא בוכה בגן אני באה...
אשמח לעצות איך להתמודד עם המצב. בנוסף, כאשר תהיה לה מיטה אחרת - האם מקובל לתת לילדים להסתובב בכל הבית לבד? נראה לי בלתי אפשרי למגן את כל הבית ומצד שני לא הייתי רוצה 'לנעול' אותה בחדר.
שוב, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לקראת לידת אח
08/06/2010יעלי שלום,
ילדים בהחלט ערים למתחים בבית לקראת לידה, או לקראת כל שינוי אחר בחיי המשפחה. הם קולטים מידע, ומאחר שאינם מבינים אותו בדרך בוגרת, הם עלולים לפתח חרדות מן הלא ידוע.
לעתים , יש גם שינויים בהתנהגות הילד שהם ללא סיבה ברורה, כשלב התפתחותי : כשילד מתחיל להיות עצמאי, ומתנגד לדברים שונים כמו ללכת לישון, או לאכול, וכד'.
אני בהחלט מקבלת את עצות הגננת במקרה זה, הן נראות לי עצות נכונות.
לגבי המיטה - זו אכן בעייה, ולטעמי, עדיף להשאיר את הילד במיטה סגורה עד גיל שנתיים וחצי, אפילו שלוש, עלמנת שלא יהיה חופשי לצאת ולהסתובב בבית, במיוחד בחושך.
פתרון חלקי הוא להשאיר נורת לילה במסדרון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)