הכאה עצמית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכאה עצמית
    ענת
    25/06/2010

בני בן השנתיים וחצי- בן יחיד ואני כרגע בהריון. מזה שנה וחצי נמצא במעון. בני מאוד עצמאי ועקשן ולעיתים מכה אותי ואת אביו ומחייך - כנסיון למשוך תשומת לב.כמובן שאני אומרת לו שלא מרביצים ןמעמידה אותו במקומו. בזמן האחרונה אני מגלה שכשאני אומרת לו "לא" על דברים מסויימים הוא מכה את עצמו.- לדוגמא: אם אנחנו מתכננים ללכת לגינה והוא מתנהג לא יפה ואני אומרת לו "לא הולכים לגינה כי אתה מתנהג לא יפה" הוא אומר "אין גינה" ומכה את עצמו על הירך.
    כמובן שאיננו מכים אותו ובמצב כזה אני אומרת לו שלא מרביצים וגם לא לעצמך ושאתה ילד טוב ואם תתנהג יפה נלך לגינה. שאלתי היא האם אני צריכה לחשוד שמשהו לא בסדר במעון ושאולי מענישים אותו בהכאה ולכן הוא התחיל לעשות זאת בעצמו או שהוא מפרש ענישה=הכאה. האם יש לי סיבה לדאגה. יש לציין שבכללי אני מרוצה מהמעון ולא נראה לי שיש מקום לדאגה אך... לעולם אין לדעת...
    אודה מאוד על תשובתכם. ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכאה עצמית

הוספת תגובה

• הכאה עצמית

26/06/2010

ענת שלום,
    יש ילדים, בשלב מסויים של ההתפתחות שעשויים "להעניש" את עצמם, כשהם מתחילים להבין, שעשו משהו לא בסדר.
    כנראה שילדך נמצא בשלב הזה, ולכן תגובתו ל"לא" שלך היא "להעניש" את עצמו.
    לא נורא, זה יחלוף. לדעתי אין לך שום סיבה לדאגה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו