חשד לאוטיזם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לאוטיזם
    חלי
    01/07/2010

התאומות שלי בנות שנה וחודשיים.
    האופי שלהן מאוד שונה אחת מהשניה אך מכיוון שהן גדלות ביחד לפעמים לא ניתן להמנע מהשוואה.

הקטנה מאות תזוזתית, חברותית ופטפטנית , כל מה שאומרים לה לעשות ישר היא מחקה ועושה (ידיים על הראש, איך עושה כלב וכיוצא בזה) והיא מרגישה בנוח באופן יחסי במקומות זרים ועם זרים.

לעומתה הבכורה עם אופי מאוד שונה. היא יותר רגועה, לפעמים היא פשוט כמו מרגרינה ויכולה כל כך להנות מליטופים עדינים, היא יכולה לשחק עם עצמה ואם היא באזור הבטחון שלה היא לא ממש צריכה משהו מעבר. היא לא בדיוק ממלמלת אלא יש לה צעקות של שמחה או של כעס. היא מאוד אוהבת מגע, נשיקות וחיבוקים (וגם נותנת).
    היא נולדה במשקל 1800 גרם בתחילת שבוע 37 וסבלה ממיעוט מי שפיר.
    מבחינה התפתחותית היא נעמדת, הולכת עם עזרה וצוחקת צחוק מתגלגל על כל שטות שמצחיקים אותה.

אני לא יודעת למה אבל עוד מזמן ההריון יש לי חשש בנוגע לאוטיזם והחשש הוא רק לגבי הבכורה.
    אני יודעת שיש ציוני צרך מסוימים על מנת לשלול. מהם? והאם החשש לדעתכם נובע רק ממקום של השוואה בלתי נמנעת או שיש בו תוכן? אולי אם לא היא לי אל מול מה להשוות לא הייתי חושבת על זה בכלל?
    אין לנו היסטורה של אוטיזם במשפחה וכל בדיקות ההריון היו תקינות.
    אשמח להתייחסות, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לאוטיזם

הוספת תגובה

• חשד לאוטיזם

01/07/2010

חלי שלום,
    פעמים רבות קורה שתאומים שונים זה מזה, עד ממש הפכים... במיוחד כשמדובר בבן ובת.
    במקרה שלך, לפי תיאורך, אינני רואה שום סימן לאוטיזם, אצל אף אחת מהבנות. גם היותר שקטה מתוארת על ידך כערנית ומגיבה לסביבה, צוחקת ושמחה.
    לצערנו, יש הרבה צרות בחיים, והרבה מחלות, שאינן ניתנות לאבחון מראש, ואנו צריכים ללמוד לחיות עם הדאגה, והאי-וודאות. השתדלי לא להיכנס לחרדה ולדאגה מיותרת, זה לא עוזר, ובעיקר - כרגע הכל נראה בסדר אצלך, תודה לאל. נסי לסגל לעצמך מחשבות חיוביות, להיות רגועה, ולשמוח עם זוג הבנות החמודות שיש לך. נקווה שכך יימשך.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו