בעיית דיבור - ריבוי שפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית דיבור - ריבוי שפות
    אולגה
    11/07/2010

אני מבקשת עזרה בקבלת עצה מקצועית!
    שמי אולגה, אני אמא לילד (יונתן) בן שנתיים וארבעה חודשים. אני ובעלי דוברי רוסית ומאוד חשוב לנו שיונתן גם ידע לדבר רוסית. ולכן אנו מקפידים לדבר איתו רוסית בבית. אבל הבעייה היא שהוא הולך לגן לדוברי עברית, וכך יוצא שחצי יום הוא שומע ולומד עברית וחצי יום רוסית. הדבר, כנראה מאוד מבלבל אותו ולכן הוא מתקשה להתחיל לדבר, הוא אינו מסוגל להרכיב משפט של שני מילים, אך הוא מפטפט המון בשפה שלו. בביקור האחרון בטיפת חלב, הרופאה המליצה לנו לעבירו לגן של דוברי רוסית על מנת שתיהיה לו שפה אחת. אני בהתלבטות נוראה לגבי זה, שמעתי ש"גן רוסי" יש חינוך נוקשה יותר (דומה לחינוך דתי) בנוי על ערכים, לא שזה דבר רע, אבל זה בהחלט שונה מהגן שבו הוא נמצא עכשיו, ששם החינוך הוא חופשי (ליברי). אני מכירה הרבה ילדים יוצאי "גנים רוסיים" שהם מאוד מפותחים מבחינה אינטלקטואלית וורבלית. אני חוששת שהעברתו ל"גן רוסי" יכולה לגרום לטראוומה, בגלל השוני? וגם מבחינת המרכיב החברתי אינני בטוחה האם זה עלול ליצור בידול תרבותי או חברתי מול מי עתידיים להיות חבריו בגן הבא או בבית הספר, איך זה יוכל להשפיע עליו ועל מערכות היחסים עם צברים בני גילו בעוד כמה שנים?
    *חשוב לציין שאיני מרוצה מהגן הנוכחי ויצרך לחפש מקום אחר לילד.
    עזרתכם מאוד חשובה, אני חייבת להגיע להחלטה בזמן הקרוב בכדי לשריין מקום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית דיבור - ריבוי שפות

הוספת תגובה

• דו-לשוניות

12/07/2010

אולגה שלום,
    אין לי תשובה "נכונה" לדילמה שלך.
    יש כל מיני אפשרויות : יש גנים רוסיים טובים,
    אפשר גם לדחות את לימוד הרוסית, ולשלוח את הילד לחוג אחה"צ בגיל 6-7, כשיהיה בוגר יותר, ויבין יותר את החשיבות.
    הכל תלוי באופי של הילד, ובמוטיבציה שלו, ביכולת ההסתגלות שלו לשינויים, ולואריאביליות.
    רק אתם יכולים להחליט מה מתאים לילד שלכם, אפשר לנסות, ואם זה לא מתאים - ניתן לשנות.
    כל טוב, ובהצלחה עם כל החלטה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אולגה
    12/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו