מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד עם מזג קשהיעל18/07/2010
שלום,
מתייעצת לגבי בני- ילד בן שנתיים. דבירנו על ילד עם מזג קשה. שתי שאלות:
התייעצתי לגבי האכילה- אוכל ושותה הרבה. דיברנו על ארוחות קבועות. היום הענין עם האוכל התאזן. יותר קשה עם ממתקים. שואלת לגבי שתיה. בעבר שתה הרבה חלב והגבלתי את זה בתקופה האחרונה לפעמיים אחרי קימה (בוקר וצהריים). בגן שותה גם מיץ. החלב מרגיע אותו. האם נכון לתת יותר פעמים כשמבקש- למשל בשעות הקשות בגן כשכבר עייף (אני יודעת שזה לא חד משמעי פשוט כאשר אני נותנת לפי בקשתו לא מפסיק לבקש).
שאלה נוספת- הילד רגיש מאוד לרעשים. שומע כל רעש. מבחין בין רעשים שונים. ומפחד מרעשים (למשל מקדחה בבית השכן). איך מתמודדים?
תודה רבה על הסיוע השוטף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזג קשה
19/07/2010לגבי החלב - זו "תרופת" הרגעה" ידועה עבור הרבה ילדים, ואפשר להשתמש בה. לא מזיק.
לגבי הרגישות לרעשים - יש הרבה ילדים כאלה. צריך לעזור לילד להתמודד : לחבק אותו, להרחיק אותו לחדר סגור.
זה משתפר עם הגיל.
כל טוב, וסבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל19/07/2010האם את מכירה את שיטת מונטיסורי. אני די אובדת עצות. מרגישה שהילד צובר תסכולים, שהמטפלת והאנחנו מתקשים להתמודד. חושבים גם על אבחון למרות שבזמנו אמרת לי שלא נראה לך שיש צורך.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת מונטסורי
19/07/2010יעל שוב שלום,
שיטת מונטסורי מוכרת לי. לא ברור לי כיצד היא רלבנטית.
מאידך, אם אתם חשים צורך בעזרה מקצועית של מישהו מחוץ למשפחה, זה בהחלט רצוי, בוודאי כדי להרגיע אתכם, ואולי לתת לכם כמה טיפים להתמודדות קלה יותר.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)