מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא קיבלתי תגובה, אשמח לקבל תגובהליז11/08/2010
שלום,
1. בני בן שנה ותשעה חודשים. מאוד שובב ונמרץ כמו כן יש לי תינוקת בת ארבע חודשים שאותה הוא מאוד אוהב ומתחבר. כמו כן, כמו כל הילדים לפעמים הוא מקנא ומבקש את תשובת ליבי כאשר אני פונה אליה למרות שהוא מקבל תמיד.
הוא רץ משתולל ומשחק עם עצמו יפה אבל ישנם דברים מסויימים שמציקים לי. אינו קשוב לטלוויזיה אלא רק כאשר מתנגנן לו שיר, אינו קשוב לסיפורים כלל (אין לו סבלנות, מיד חוטף את הספר), הוא נמצא במעון - הגננת טוענת שהוא יושב כמו כל הילדים ומקשיב לסיפור ומידי פעם קם ומסתובב. כמו כן, בעבר הוא היה יושב בסבלנות והיינו עושים ביחד פאזלים מעץ ובנייה עם כוסות או לגו אך בזמן האחרון הוא מסרב בתוקף להתיישב. כל דבר שמגיע לידו הוא זורק ולא מוכן לשבת ולנסות. כמו כן, צביעה - הוא מעיף הכל ולא מוכן לעשות- עושה רושם שבשבילו זה משחק. האם זה תקין??
2. מבחינת שפה הוא יודע להגיד 25 מילים לערך ולא יותר, כמובן מקשקש המון ויודע לזמזם שירים (שומע 2 שפות בעיקר עברית - חמתי מדברת איתו ברוסית שעתיים שלוש ביום). האם תקין?
3. בבית מאוד פעיל ונמרץ וכאשר אנו יוצאים ופוגשים אנשים/ מכרים הוא מאוד מתבייש ו"קופא" במקום. יש לציין שאלה לא מכרים קרובים אלא אנשים שהוא ממש לא רואה ביום יום. למשל, ילדים של חברות מהעבודה או החברות עצמן- הוא ישר רץ אליי ולא משחק עם הילדים בכלל. האם זה טבעי, אני דואגת??
תודה מראש ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
12/08/2010בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
12/08/2010ליז שלום,
אני מתנצלת על העיכוב בתשובה, עקב תקלה טכנית בפורום.
לגבי הילד - לפי תיאורך מדובר בילד נורמלי מכל הבחינות שאת מציינת : זה בסדר שהוא מתרוצץ ומסרב לשבת. בגיל זה ילדים נהנים להפעיל את הגוף, ולבדוק את העולם.
ההתפתחות השפתית שלו בסדר, בעיקר אם הוא שומע שתי שפות !
זה בסדר שהוא מסתייג מאנשים זרים. אולי הוא ילד ביישן ?
תהני ממנו. כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)