ילד בן 5 לא מוכן לשחק בבית לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 לא מוכן לשחק בבית לבד
    הלנה
    11/08/2010

שלום, יש לי בן, בן 5 , בבית הוא לא מוכן לשחק לבד, כול מה שהוא רוצה זה לראות טלוויזיה. כאשר אני מנסה לעודד אותו לשחק הוא מסכים לשחק רק איתי או שלפחות אני יצפה בו משחק.אני לא מרשה לראות טלוויזה יותר מ30 דק ולכן לאחר שזמן זה עובר אני עסוקה רק "להכריח" אותו לשחק במשהו . והוא פשוט מסתובב בבית עם פרצוף עצוב ולא רוצה לעשות כלום לבד...לדעתי ילד בגיל הזה כבר יכול וצריך לעסיק את עצמו. מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 5 שמעדיף טלויזיה

12/08/2010

אמא יקרה שלום,
    לכל ילד, כמו לכל מבוגר, יש תקופות, שהרצון משתנה, ורוצים לעסוק בדברים אחרים מהרגיל.
    הרי אנחנו דורשים מהילדים לשחק בכל מיני מטלות במשך שעות הגן. ולכן, כשילד בא הבייתה הוא מעדיף "לנוח" מול הטלויזיה. אולי כי חם לו, אולי כי הוא עייף, אולי כי הוא שבע ממשחקי שולחן..
    מותר וטוב לתת לילד גם "חופש" לא לשחק, או לא לעשות דבר.
    אני ממליצה להורים, שבמקום לתת לילדים לצפות בטלויזיה, יקחו אותם לפעילות ספורטיבית : לגן שעשועים, לבריכה, לג'ימבורי, לחוג ספורט.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

הלנה
    12/08/2010

תודה.
    אני מסכימה איתך, רק שבריכה וכו' זה מתאים לסופי שבוע, לצע ת החוצה אפשר רק בערב.. לכן רוב היום הוא בבית אחרי הגן (משעה 13:00) אךכמו כן, לא מדובר בימים מסויימים אלה זאת התנהגות הקבוע שלו. אם אף אחד לא משחק איתו, הוא לא מוכן לשחק לבד. כך היה מאז שהוא היה קטן, רק שאז חשבתי שזה הגיוני שילד קטן צריך הורה שמשחק איתו. לדעתך, זה עדיין התנגות נורמלית גם בגיל הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

13/08/2010

הלנה שוב שלום,
    ראשית - זה בהחלט נורמלי. יש ילדים שזקוקים לנוכחות הורים יותר צמודה, במיוחד ילדים של דימינו, שלא זוכים להרבה "שעות הורים", בגלל שעות העבודה הארוכות של ההורים, והשעות הרבות שהילד נמצא בגן.
    אצל הבן שלך, למרות שהוא בגן רק חצי יום, כנראה יש משהו באישיותו, אולי חוסר בטחון, אולי תלותיות, אולי איננו יודע ליזום קשרים חברותיים, הוא תלוי בכם.
    אני שוב מציעה לעזור לו לגוון את הפעילויות, גם אתכם, וגם עם ילדים אחרים, כאשר אתם יוזמים את המפגשים.
    אם תחשפו אותו לחוויות האלה, באופן קבוע, הוא ילמד להינות ולהיות עצמאי יותר.
    סבלנות. זה לא קורה מהיום למחר, אבל זה מתפתח.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו