מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 5 לא מוכן לשחק בבית לבדהלנה11/08/2010
שלום, יש לי בן, בן 5 , בבית הוא לא מוכן לשחק לבד, כול מה שהוא רוצה זה לראות טלוויזיה. כאשר אני מנסה לעודד אותו לשחק הוא מסכים לשחק רק איתי או שלפחות אני יצפה בו משחק.אני לא מרשה לראות טלוויזה יותר מ30 דק ולכן לאחר שזמן זה עובר אני עסוקה רק "להכריח" אותו לשחק במשהו . והוא פשוט מסתובב בבית עם פרצוף עצוב ולא רוצה לעשות כלום לבד...לדעתי ילד בגיל הזה כבר יכול וצריך לעסיק את עצמו. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 שמעדיף טלויזיה
12/08/2010אמא יקרה שלום,
לכל ילד, כמו לכל מבוגר, יש תקופות, שהרצון משתנה, ורוצים לעסוק בדברים אחרים מהרגיל.
הרי אנחנו דורשים מהילדים לשחק בכל מיני מטלות במשך שעות הגן. ולכן, כשילד בא הבייתה הוא מעדיף "לנוח" מול הטלויזיה. אולי כי חם לו, אולי כי הוא עייף, אולי כי הוא שבע ממשחקי שולחן..
מותר וטוב לתת לילד גם "חופש" לא לשחק, או לא לעשות דבר.
אני ממליצה להורים, שבמקום לתת לילדים לצפות בטלויזיה, יקחו אותם לפעילות ספורטיבית : לגן שעשועים, לבריכה, לג'ימבורי, לחוג ספורט.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
הלנה12/08/2010תודה.
אני מסכימה איתך, רק שבריכה וכו' זה מתאים לסופי שבוע, לצע ת החוצה אפשר רק בערב.. לכן רוב היום הוא בבית אחרי הגן (משעה 13:00) אךכמו כן, לא מדובר בימים מסויימים אלה זאת התנהגות הקבוע שלו. אם אף אחד לא משחק איתו, הוא לא מוכן לשחק לבד. כך היה מאז שהוא היה קטן, רק שאז חשבתי שזה הגיוני שילד קטן צריך הורה שמשחק איתו. לדעתך, זה עדיין התנגות נורמלית גם בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
13/08/2010הלנה שוב שלום,
ראשית - זה בהחלט נורמלי. יש ילדים שזקוקים לנוכחות הורים יותר צמודה, במיוחד ילדים של דימינו, שלא זוכים להרבה "שעות הורים", בגלל שעות העבודה הארוכות של ההורים, והשעות הרבות שהילד נמצא בגן.
אצל הבן שלך, למרות שהוא בגן רק חצי יום, כנראה יש משהו באישיותו, אולי חוסר בטחון, אולי תלותיות, אולי איננו יודע ליזום קשרים חברותיים, הוא תלוי בכם.
אני שוב מציעה לעזור לו לגוון את הפעילויות, גם אתכם, וגם עם ילדים אחרים, כאשר אתם יוזמים את המפגשים.
אם תחשפו אותו לחוויות האלה, באופן קבוע, הוא ילמד להינות ולהיות עצמאי יותר.
סבלנות. זה לא קורה מהיום למחר, אבל זה מתפתח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)