מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאילהאוקסנה27/08/2010
שלום. ילד בן 4 שנים. בבית לומד יותר מאשר בגן (אולי בגלל חוסר ביטחון). שאילה: מה ילד עד גיל 5 צריך לדעת גם מבחינת הידע וגם ביכולת (זאות אומרת צורת משחק)?
לדוגמה: אם זה מדובר על חישבון, אם זה מדובר על צורות, אם זה מדובר על אותיות, ו....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למידה
27/08/2010אוקסנה שלום,
לא בטוח שהילד לומד בבית יותר מאשר בגן. בדרך כלל זה להיפך.
אני גם מציעה לך לא לשים דגש כל כך חזק על למידה.
בגיל הזה חשוב לתת לילד לשחק באופן חפשי, לפתח את הדמיון שלו, את הרגשות שלו, את היצירה שלו.
חשוב שהילד יהיה עם חברים, וילמד להיות אינטרקטיבי, איך להתנהג בחברה, איך לשחק עם חברים.
חשוב שהילד ילמד לפתח את הגוף שלו : לעשות פעילות פיזית, לשחק על מתקנים, לטפס, להתגלש, לרכב על אופניים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה07/09/2010שלום. ילד בבית יכול לשבת איתי יותר זמן על שולחן וללמוד. בגן הוא אוהב יותר לרוץ ולא לשבת ולשחק עם ילדים. בגלל זה אני רוצה ללמוד עם ילד יותר בבית, כדי שבגן היטפלו בנושא אחר כמו: תקשורת עם ילדים (לעזור לגן). חשוב לי שגן יעזור בנושא תקשורת עם ילדים, אבל בשביל זה אני צריכה לעזור לגן לשבת וללמוד דברים אחרים עם ילד בבית. השאילה היא מה ילד בגיל 4 -5 צריך לדעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימוד
09/09/2010אוקסנה שלום,
תשאלי את הגננת מה היא מלמדת את הילדים, הם לומדים הרבה בגן. יש תכנית לימודים של משרד החינוך, והיא מתאימה לגיל של הילד.
אם את רוצה, את יכולה לקנות ספר על התפתחות ילדים ולקרוא מה ילד יודע בכל גיל.
אני מאד ממליצה לא להיכנס לאובססיה בעניין הזה. הרבה פעמים הורים מצטערים אחר-כך, כשהילד מפסיק להיות מעוניין, ולא מוכן ללמוד.
שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)