ויסות חושי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות חושי
    חןחן
    14/09/2010

הבן שלי בן חמש וחצי נמצא שנה שניה בגן שפתי בגלל איחור שפתי ומוטוריקה עדניה. במהלך השנה שעברה השפ שלו השתפרה ועבודות יצירה שלו ישתפרו להפליא , אך ישנה בעיה אחת שמעכבת אותו בעית הויסות חושי שגורמת לו להיות הילד האלים בגן, שובב שצריך השגחה תמידית. בגן שלו כולם קטנים ממנו ויש שניים בני גילו מבחינת הרמה שלו שנה שעברה היה הכי טוב מכולם ולא היה לו דמות חיקוי , חברים שישחקו איתו ומהם ילמד וישתפר. ולדעתי הדבר קצת פגע בו כי לו היה לו ממי ללמוד ולהתערבב. שנה שעברה רציתי לשלב אותו בחינוך הרגיל אך מאחר וכשהיה קטן עבר מספר גנים הפסיכולוגית של הגן המליצה לי לא לעשות את זה כי אולי זה לא יעשה לו טוב מבחינה ריגשית ולכן הבטיחו לבצע שילוב בגן הרגיל בשנה הבאה יומיים בשבוע. השנה התחילה ובגלל שיש לו בעיות התנהגות מסרבים לשלב אותו.
    שאלתי היא כזאת האם מותר להם למנוע ממני לשלב את הילד בגן משולב והאם כדאי להילחם.
    חשוב שיש לי ילד מקסים שהשתפר בהרבה מובנים ובשנה הבאה הוא עולה לכיתה א'

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויסות חושי

הוספת תגובה

• ויסות חושי ??

15/09/2010

שלום,
    כדאי לבקש שהילד ישולב בגן רגיל, לפחות יום בשבוע, ובמקרים רבים, במשך השנה מאד משתדלים לעשות זאת.
    יחד עם זה, ייתכן שהאלימות והאימפולסיביות מצביעים על סוג של היפראקטיביות וקשיי ריכוז, שהם יותר מקשיים בוויסות חושי, וכדאי לטפל בזה.
    אני מציעה שתפנו לנוירולוג-ילדים, או פסיכיאטר-ילדים, ותתייעצו איתו. ייתכן שיציע טיפול תרופתי, ומנסיוני - זה משנה את התנהגות הילד באופן מופלא לטובה.
    כל טוב, שנה טובה ! בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו