התחצפות להורים ילד בן שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחצפות להורים ילד בן שלוש
    שגית
    25/09/2010

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי ילד בן שלוש שכמובן כמו כל ילד מנסה את הגבולות שלו אך ישנם מצבים שאני לא בטוחה שהתגובות שלי מועילות או גורמות לשיפור הנושא .
    בני בן השלוש בזמן האחרון החל ללמוד מילים לא יפות לצערי כגון מטומטם ומפגר ששמע {כמובן לא בבית },,באופן כללי כשאני שומעת אותו אומר אותם גם בלי לומר אותם ישירות לשמהו אני כועסת ומסבירה לו שלא משתמשים במילים האלה ומסבירה כמובן למה .
    היום קרה מקרה שממש הזדעזעתי הוא אמר מפגר לאבא שלו ומטומטם כשהוא התעצבן שלא הסכמנו עימו על משהו ,כמובן שממש כעסתי עליו ,הכנסנו אותו לחדר ,הסברנו לו שזה לא מקובל עלינו לשמוע אותו אומר מילים כאלה והחרמנו לו משחק שקנינו לו אתמול שהוא מאוד אוהב .
    שאלתי היא כזו :
    איך עלי להגיב כאשר אני שומעת מילים כאלה יוצאות מפיו ? ואיך עלי להגיב ולעשות וכמובן לומר ?
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• "התחצפות"

30/09/2010

שגית שלום,
    ראשית, צריך להבין שהילד איננו מבין את משמעות המלים שהוא משתמש בהן, אך כנראה מבין, שאלה מלים פוגעות ומעליבות.
    שנית - הוא הרי קלט אותן מסביבתו, כי עוד הרבה ילדים משתמשים בהם. חשוב לכן לבקש לפחות מהגננת, שתקפיד בגן על "שפה נקייה" ולא תאפשר לילדים להשתמש במלים אלה.
    שלישית - גיל 3 הוא גיל המרד, גיל קשה, גיל של מאבק לעצמאות ולשליטה, ולכן המאבק בהורים.
    נראה לי שהתגובה שלכם נכונה. המשיכו כך, עד שיפנים.
    הרבה כוח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו