מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- באמצע תהליך גמילהרותי26/09/2010
שלום,
בתי בת שנה ושלושה חודשים. כבר כחודשיים עושה פיפי וקקי בסיר, כשמושיבים אותה. בתקופה זו הייתה גם עם חיתול, פיפי עשתה כל הזמן גם בחיתול אבל קקי היא מבקשת ולא מפספסת. החלטתי יחד עם בעלי להתחיל את הגמילה, יש לי שבוע וחצי חופש ואני איתה בבית.
ביום הראשון היו הרבה פספוסים, ביום השני היו פספוסים אבל היא גם ביקשה לעשות פיפי (פעם אחת אמרה ופעם אחת הלכה לסיר) והיום, השלישי, נראה שחלה רגרסיה כי כל היום היא עשתה פיפי בתחתונים ולא אמרה כלום..ואפילו גילתה קצת התנגדות לשבת בסיר (מה שלא היה עד עכשיו...) חשוב לי לציין שקקי היא לא מפספסת ואף מתאפקת אם צריך.
הייתי רוצה לדעת מהי הדרך הכי נכונה לגמילה? האם להושיב אותה כל רבע שעה/חצי שעה בסיר או לתת לה לפספס כדי שתלמד לזהות מתי היא צריכה? וכשהיא מפספסת האם זה בסדר להגיד לה שלא עושים פיפי בתחתונים ולקחת אותה מיד לסיר, או שצריך להגיד לה שזה לא נורא כדי שלא תרגיש שהיא לא בסדר?
האם יש לך עוד טיפים בשבילי?
ושאלה אחרונה - בגן אמרו לי להביא אותה עם חיתול עד שהיא תדע לבקש לבד ולא תפספס, אבל האם זה לא פוגע בתהליך? והאם זה לא יבלבל אותה שפתאום חוזרים לחיתול ועושים בו פיפי?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גמילה
30/09/2010רותי שלום,
לטעמי, בתך צעירה מדי לתהליך גמילה, וגם אם היתה "הצלחה" כמה ימים, מוקדם מדי לנסות.
לדעתי, הגננת צודקת, וצריך להניח לילדה ולא למהר. עדיין איננה בשלה. ואם יהיו כשלונות - הילדה תתאכזב, וגם את.
חכי עוד כמה חדשים. כשתהייה מוכנה - תדעי, ואז התהליך יהיה קצר יותר וקל יותר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)