פחדים וחרדות אצל ילד בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות אצל ילד בן שנתיים וחצי
    ג'ולי
    30/09/2010

עד לפני כשבועיים ילדי היה ישן לרוב לילה שלם, וזאת לאחר שנגמל לפני כחודש וחצי מדייסה וחיתולים ביוזמתו. לאחרונה החל להתעורר בבהלה ובבכי היסטרי ואומר "הצילו", אני מגיעה לחדרו "הלוך חזור" בלי הפסקה במשך שעה וחצי ובכל פעם אומרת לו "אמא פה הכל בסדר אני שומרת עליך". בבדיקה מול הגננת אין כל דבר חריג בגן. שאלתי היא: איך לגשת אליו בלילה בלי לגרום לתלות או הרגל בדרך בה אני מרגיעה אותו? ובנוסף מה כדאי לעשות בכל הנוגע בדבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

02/10/2010

ג'ולי שלום,
    ילדים עוברים תקופות של אי-שקט , חרדות, לא תמיד מסיבה שברורה לנו. לפעמים זה נגרם ע"י שינוי כלשהו בחיים של הילד, כמו למשל גן חדש, או מעבר דירה, ולפעמים - ממש "סתם", כשלב התפתחותי טבעי, שבו הילד מתחיל לראות את העולם אחרת, למשל בתפיסת החושך, הלילה, וכד'.
    כרגע הייתי ממשיכה עוד תקופה עם הדרך שבה את מטפלת בו. לדעתי זו הברירה הקלה ביותר, אלא אם תחליטי להעביר אותו למיטה שלכם....
    אם התופעה תימשך מעל חודש נוסף, התייעצי עם רופא הילדים שלכם.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו