עזרה בהסתגלות למצבים חדשים .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהסתגלות למצבים חדשים .
    קטי
    16/10/2010

שלום. אני אימה לילדה בת שנתיים ושמונה חודשים. מבתקופה קרובה מאוד אנו עוברים דירה וגם בחודש הבא מעבירים ילדה לגן חדש. איך אפשר לעזור לילדה להיתמודדות עים מצבים חדשים ובמיוחד כאשר מדובר בו זמני גם בהחלפת גן ילדים וגם במקום מגורים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה בהסתגלות למצבים חדשים . - תגובה

17/10/2010

קטי שלום,
    בגיל שנתיים ושמונה ח' אפשר כבר להכין ילדה מראש לשינויים. לדבר על כך, לתאר לה את הבית החדש ואת הגן החדש. חשוב מאד לקחת אותה לביקור במקומות החדשים, אפילו יותר מפעם אחת, שתכיר את הגננת והילדים, שתכיר את השכונה החדשה, שתראה את החדר שלה. אפשר לבקש ממנה לחשוב איך תתכננו את החדר, איפה תעמוד המיטה שלה, וכד'. חשוב שתהייה שותפה. זה מפחית את החרדות, ומקל על הילד להסתגל למחשבה.
    כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו שנה וחצי כמעט...התפתחות

נ.ש
    17/10/2010

שלום,

בני בן שנה וחצי (עוד שבוע וחצי), התחיל ללכת ממש לפני שלושה שבועות.
    אני קצת חוששת לגבי התפתחות הדיבר שלו, מכיוון שהוא לא מדבר.
    הוא מבין הכל, ממש הכל. כאשר שואלים אותו חלקים בפנים או דברים בבית הוא יודע להצביע ולזהות גם את המשפחה (כגון; סבתא, אמא אבא דודה).

אני פשוט לא מבינה למה הוא לא מסוגל לדבר. אנחנו כל הזמן מדברים איתו, מסבירים לו והוא מקשיב ובאמת מבין, אבל פשוט לא מסוגל לחכות את הדיבור שלנו.

אנחנו הכנסו אותו לגן בספטמבר הזה, ואני באמת רואה שהוא התבגר והשתנה לטובה.

אני לקחתי אותו לבדיקת עוזניים והכל תקין.

האם כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו שנה וחצי כמעט...התפתחות - תגובה

17/10/2010

שלום,
    אמא יקרה, אין צורך להילחץ. אם הילד מבין היטב, גם הדיבור יגיע. סבלנות. עד גיל שנתיים, זה בהחלט נורמטיבי גם כשילד לא מדבר.
    סבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל בכל זאת

נ.ש
    18/10/2010

תודה על התגובה המהירה.

אני בכל זאת רוצה לקבוע לקלנאית תקשורת, אולי ניתן לעזור לו בכל מיני דרכים או פעילות באמצעות משחק וכו'.
    אני מעדיפה להיות רגועה ולקבל תגובה שלילית,ו את אותו התשובה שקיבלתי כאן בפורום.

יום מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהסתגלות למצבים חדשים . - תגובה

19/10/2010

קטי שלום,
    נדמה לי שעניתי לך כבר.
    צריך להכין את הילד לארוע השינוי שבועיים-שלושה מראש. לספר לו, להסביר לו, רצוי מאד להביא אותו למקום החדש, שיכיר אותו, שירגיש שהוא שולט במקום. אפשר לנסות להפגיש את הילדים עם החברים החדשים שלו מראש.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו