מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהסתגלות למצבים חדשים .קטי16/10/2010
שלום. אני אימה לילדה בת שנתיים ושמונה חודשים. מבתקופה קרובה מאוד אנו עוברים דירה וגם בחודש הבא מעבירים ילדה לגן חדש. איך אפשר לעזור לילדה להיתמודדות עים מצבים חדשים ובמיוחד כאשר מדובר בו זמני גם בהחלפת גן ילדים וגם במקום מגורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהסתגלות למצבים חדשים . - תגובה
17/10/2010קטי שלום,
בגיל שנתיים ושמונה ח' אפשר כבר להכין ילדה מראש לשינויים. לדבר על כך, לתאר לה את הבית החדש ואת הגן החדש. חשוב מאד לקחת אותה לביקור במקומות החדשים, אפילו יותר מפעם אחת, שתכיר את הגננת והילדים, שתכיר את השכונה החדשה, שתראה את החדר שלה. אפשר לבקש ממנה לחשוב איך תתכננו את החדר, איפה תעמוד המיטה שלה, וכד'. חשוב שתהייה שותפה. זה מפחית את החרדות, ומקל על הילד להסתגל למחשבה.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבו שנה וחצי כמעט...התפתחות
נ.ש17/10/2010שלום,
בני בן שנה וחצי (עוד שבוע וחצי), התחיל ללכת ממש לפני שלושה שבועות.
אני קצת חוששת לגבי התפתחות הדיבר שלו, מכיוון שהוא לא מדבר.
הוא מבין הכל, ממש הכל. כאשר שואלים אותו חלקים בפנים או דברים בבית הוא יודע להצביע ולזהות גם את המשפחה (כגון; סבתא, אמא אבא דודה).
אני פשוט לא מבינה למה הוא לא מסוגל לדבר. אנחנו כל הזמן מדברים איתו, מסבירים לו והוא מקשיב ובאמת מבין, אבל פשוט לא מסוגל לחכות את הדיבור שלנו.
אנחנו הכנסו אותו לגן בספטמבר הזה, ואני באמת רואה שהוא התבגר והשתנה לטובה.
אני לקחתי אותו לבדיקת עוזניים והכל תקין.
האם כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבו שנה וחצי כמעט...התפתחות - תגובה
17/10/2010שלום,
אמא יקרה, אין צורך להילחץ. אם הילד מבין היטב, גם הדיבור יגיע. סבלנות. עד גיל שנתיים, זה בהחלט נורמטיבי גם כשילד לא מדבר.
סבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בכל זאת
נ.ש18/10/2010תודה על התגובה המהירה.
אני בכל זאת רוצה לקבוע לקלנאית תקשורת, אולי ניתן לעזור לו בכל מיני דרכים או פעילות באמצעות משחק וכו'.
אני מעדיפה להיות רגועה ולקבל תגובה שלילית,ו את אותו התשובה שקיבלתי כאן בפורום.
יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בהסתגלות למצבים חדשים . - תגובה
19/10/2010קטי שלום,
נדמה לי שעניתי לך כבר.
צריך להכין את הילד לארוע השינוי שבועיים-שלושה מראש. לספר לו, להסביר לו, רצוי מאד להביא אותו למקום החדש, שיכיר אותו, שירגיש שהוא שולט במקום. אפשר לנסות להפגיש את הילדים עם החברים החדשים שלו מראש.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)