מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3אורית20/10/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם פעוט שמדבר יפה עד עכשיו יכול לפתח פתאום בגיל 3 גמגום קל?
מדובר בעיקר במילים המתחילות באות "ש" כגון המילה שתים (הוא אומר "שששתיים" ועושה זאת בעוד כמה מילים, למרות שבמספר שמונה אומר ללא חזרה על ה"ש").
האם זה משהו שנשאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
22/10/2010אורית שלום,
אחוז גבוה של הילדים מפתח גמגום קל בגילאים שבין 2-5. אנחנו קוראים לכך "אי-שטף", ומדובר בתופעה פיזיולוגית טבעית, שחולפת.
לא להתרגש, לא להעיר לילד. נסו להשלים את דבריו, ולתת לו מה שהוא רוצה עפ"י הניחוש שלכם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3-המשך
אורית09/11/2010שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת - בני עדיין מגמגם מעט -בעיקר נתקע על הברות, אבל לאחרונה גם סבתו העירה לי כי הדיבור שלו (שהיה מאוד יפה עד עכשיו) התחיל להיות לא ברור ובאופן כללי חלה התדרדרות בדיבור שלו. מעבר לכך נראה לי גם שהוא מדבר לאט כשהוא יוצר משפטים.
רציתי לשלול מס' השערות שלי:
א. האם יכול להיגרם כתוצאה מנפילה מהמיטה?
ב. האם יכול להיגרם מכך שלפני כמה שבועות (מועד התחלת הבעיה) התחלנו איתו בטיפול אצל מרפאת בעיסוק לגבי תחושתיות יתר? האם יכול להיות שזה גורם לו חוסר ביטחון או ממש יוצר לו בעיה בדיבור כתוצאה מהטיפול?
ג. האם יכול להיגרם כתוצאה מקשיחות שלנו איתו לגבי התנהגותו עם אחיו התינוק?
ד. האם יכול להיגרם כתוצאה מחוסר בשינה?
ה. האם יכול להיגרם כתוצאה מבעיה בשמיעה (בעבר עבר ניתוח כפתורים ומאז לא עבר בדיקת שמיעה)
האם התופעה תחלוף? אני כמובן מאוד מודאגת וחושבת לפנות לקלינאית תקשורת אבל אני לא רוצה לשדר לו שמשהו לא בסדר.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3-המשך - תגובה
10/11/2010אורית שלום,
האי-שטף , כפי שאמרתי, הוא פיזיולוגי. עם זאת, הוא עלול להחמיר עקב מצבי לחץ, כמו עייפות, או מצוקה רגשית.
ברוב המקרים זה חולף. סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)